Thema-cursussen

De onderstaande  cursussen worden gehaakt rond een thema. Voor sommige cursussen moet u een boek aanschaffen, dat staat er altijd bij vermeld!  Voor deze cursussen wordt er van uit gegaan dat u kunt haken en evt. patroon lezen. De moeilijkheidsgraad wordt aangegeven door sterren.  Bij deze cursussen heeft u veel eigen inbreng over de uiteindelijke vormgeving van het geheel!

Deze cursussen worden gegeven op maandag-,dinsdag- en donderdag. Voor alle beschikbare lestijden, kijk op lestijden. Alle lessen  zijn in een groepje van max. 4 personen. 

Voor al deze cursussen kunt u zich inschrijven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl . Alle cursussen worden gegeven in Ede.

Kawaii haken – vanaf sept. 2024

Kawaii haken is Japans. het bestaat uit het haken van voorwerpen, planten en dieren die een karakter krijgen door ze een gezichtje te geven. in deze cursus van 10 lessen leert u verschillende figuurtjes haken.

Deze cursus van 10 lessen kost 60 euro, incl. koffie en thee. de materialen en een boek schaft u zelf aan. De cursus is te volgen op maandag, dinsdag en donderdag. Voor beschikbare lestijd zie lestijden op deze site.

Opgeven door een mail te sturen aan info@nulerenhaken.nl

Amigurumi haken

In deze cursus van 10 lessen haak je amigurumi uit het bekende haakblad amigurumi haken of uit de boeken voor amigurumi haken. Amigurumi is het Japanse woord voor kleine poppen en beesten. Deze gehaakte poppen of beesten zijn zeer gedetailleerd uitgevoerd. Je leert in deze cursus de patronen lezen en de amigurumi in elkaar zetten. Het in elkaar zetten is een secuur werkje en vraagt om oefening. Je mag zelf kiezen of je uit een boek of blad gaat haken, je schaft dit zelf aan.

Tijdens de cursus krijg je tips en trics voor een zo mooi mogelijk resultaat!

Deze cursus wordt gegeven in 10 lessen en kost 60 euro. koffie en thee zitten er bij in, materialen en een boek of blad schaft u zelf aan.

Deze cursus wordt gegeven op maandag, dinsdag en donderdag. Zie lestijden. bij opgave dagdeel en tijd opgeven, maar ook de startdatum. opgeven door een mail te sturen naar info”nulerenhaken.nl

Bloementuintje haken

In deze cursus haakt u een bloementuintje in een dierbaar theekopje uit de erfenis of in een mooie soepkom die u niet meer gebruikt. U leert in deze cursus het theekopje of soepkom zo te vullen met bloemen en blaadjes dat het een mooi geheel wordt. De bloemen worden gehaakt met fijn garen… zo ontstaat een prachtig effect! Zeker als de bloemen worden gebruikt die op het servies voorkomen.

U leert om te experimenteren met het haken van bloemen en blaadjes en het patroon daarvan zo aan te passen dat het klopt naar de afbeelding. U krijgt hier goede uitleg van en hulp bij. Een leuke uitdaging met een mooi resultaat.

Deze cursus kost 35 euro voor 5 lessen. De materialen schaft u zelf aan. Koffie en thee zitten bij de cursus in.

Deze cursus wordt gegeven op maandag, dinsdag en donderdag. Zie lestijden op de deze site.

Inschrijven door te mailen naar info@nulerenhaken.nl Bij aanmelden dag. tijd en zelfgekozen startdatum opgeven.

Crochet painting

In de cursus crochet painting leert u een voorstelling maken met behulp van gehaakte onderdelen. Het thema is altijd een collage van bloemen. De bloemen vormen met elkaar een geheel. Afhankelijk van het jaargetijde zoekt u de bloemen bij elkaar en maakt hiermee de collage.

Dit kan zowel met heel fijn haakgaren als ook met katoen.  Er is tijdens deze workshop ruimte om u eigen idee vorm te geven.

Deze cursus kost voor 10 lessen 60 euro. koffie en thee zit daarbij in. de materialen en een boek schaft u zelf aan.

Deze cursus kunt u volgen op maandag-,dinsdag- en donderdag. Zie lestijden.

Opgeven door te mailen naar info@nulerenhaken.nl

Zomer vol paardenbloemen

Houdt u ook zo van lekker luieren in het gras in de zomer? Met je hoofd op een kussen en mijmerend over van alles en nog wat?

In deze cursus haakt u de motieven voor het kussen en het tekenboek met fijn haakgaren[ nld 1,25]. De motieven worden gehaakt in de overlay- techniek, bekend uit het mandala haken. Het tekenboek wordt met dezelfde motieven een fris uiterlijk gegeven. En daarna met een tekentechniek bewerkt. Al met al een prachtig geheel!

De kosten voor deze cursus bedragen 30 euro voor 4 lessen , incl. koffie en thee. De materialen schaft u zelf aan.

De cursus is te volgen op maandag-, dinsdag- en donderdag. Zie lestijden.

Opgeven voor deze cursus kan door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl .

Kransen haken

In deze cursus van 10  lessen haakt u een krans. U heeft de keuze uit een lente-, zomer-, herfst- , winter- of valentijnskrans .

De kransen bestaan uit veel losse elementen die worden samengevoegd tot een geheel.

Het is heel leuk om te doen, je kunt er geheel je eigen draai aan geven. Deze workshop is leuk als vervolg op het bloemenhaken. Maar ook gewoon als losse workshop tussendoor. Je kunt kiezen uit de seizoenskransen; lente, zomer, herfst en winter. Je kunt ook een krans maken naar eigen idee. Je krijgt daar natuurlijk alle hulp bij.

De cursus van 10 lessen kost 60 euro, incl. koffie of thee. De materialen koopt u zelf.

U kunt de cursus volgen op maandag-,dinsdag- en donderdag. zie lestijden. Bij opgave duidelijk vermelden welke krans u zou willen haken

Inschrijven door een mail te zenden naar: info@nulerenhaken.nl .

Vier seizoenspotten

In deze cursus van 10 lessen leert u seizoensdeksels te haken voor glazen potten met een schroefdeksels. Dit doet u aan de hand van ideeen die u er mede zelf over heeft. De deksels verbeelden de 4 seizoenen+ lente, zomer, herfst en winter. Het is een workshop die u creativiteit gaat prikkelen! Er is veel ruimte voor eigen inbreng! Daag uzelf uit!

Kosten 60 euro voor 10 lessen , exclusief garen, lint, pot, kraaltjes ed en haaknaald. inclusief koffie of thee en patronen/lesmateriaal.

Te starten op maandag-dinsdag- en donderdag. Zie lestijden.

U kunt zich inschrijven door een mail te zenden aan info@nulerenhaken.nl

Knuffels haken

In deze cursus van 10 lessen leert u geschreven of getekende patronen van knuffels lezen. U leert heel gericht patroon lezen. Aan de orde komen het patroon lezen, spiraal haken en natuurlijk veel handige tips om een zo mooi mogelijk resultaat te verkrijgen. Verder wordt er aandacht besteed aan het goed in elkaar zetten van de knuffels.

We haken aan de hand van een boek dat u zelf kiest. Er zijn veel boeken met gehaakte knuffels te koop. Kies een boek waar u het meest in ziet! Daar haken we dan uit.{ geen amigurumiboek!! ]

U kunt deze cursus volgen op maandag-, dinsdag- en donderdag. Zie lestijden.

Deze thema-cursus kost 60 euro voor 10 lessen , incl. koffie of thee . De materialen en het boek moet u zelf aanschaffen.

Inschrijving : een mail naar info@nulerenhaken.nl.

Grannysquaredeken ontwerpen en haken

In deze thema-cursus ga je je eigen grannydeken ontwerpen /samenstellen en daarna haken. Je maakt een keuze uit grannysquares die je aanspreken en stelt daarmee een deken samen.

Je leert tijdens deze thema-cursus de grannysquares haken die je wilt gebruiken in je ontwerp. Daardoor ontstaat er een goed geheel  wat er voor zorgt dat je deken uniek is. Verder leer je de deken perfect in elkaar haken en  afwerken. Elke les kies je een andere granny die je leert haken. Door van van elke granny er 10 te haken heb je aan het eind van de lessen voldoende granny´s om een deken mee te maken.

Lijkt het je leuk om een bijzondere deken te maken? Een deken die helemaal van jou is?  Dan is deze thema-cursus echt iets voor jou!!!! De thema-cursus omvat 10 lessen . De kosten zijn 60 euro, inclusief koffie en thee. De materialen schaf je zelf aan.

Je kunt je  inschrijven door een mail te  sturen naar info@nulerenhaken.nl. 

Deze cursus kun je volgen op maandag-, dinsdag- en donderdag. Zie lestijden.

Haak een Cal

Toe aan een uitdaging? Dan is een CAL haken misschien een idee.  Een CAL is een patroon van internet. Deze patronen zijn opgedeeld in weken. Elke week beschrijft een aantal toeren van de deken. Het patroon is vaak niet eenvoudig maar dat is dan ook tegelijk de uitdaging. Kunt u al wel goed haken, maar komt u er niet zelf uit? Tijdens deze thema-cursus leert u het patroon goed lezen. u haakt de deken  met hulp voor de moeilijke stukken. De workshop bestaat uit 10 lessen. U haakt elke week een stuk van het patroon thuis en u krijgt tijdens de les uitleg over de moeilijke gedeelten van het patroon.

Ga de uitdaging aan!

Deze cursus is te volgen op maandag-, dinsdag- en donderdag. Beschikbare tijden zie lestijden.

De kosten voor deze cursus bedragen 60 euro voor 10 lessen. Daar zit koffie en thee bij in. Het patroon moet u zelf uitprinten of opslaan op bijvoorbeeld een ipad [er is geen internet beschikbaar tijdens de lessen] . De materialen koopt u zelf.

Inschrijven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl .

Zonnehangers

Tijdens deze cursus gaat u een zonnehanger haken. De naam zonnehanger is de letterlijke vertaling van het engels suncatcher. Als de hanger in de zon hangt werpt hij een prachtige schaduwpatronen over de omgeving ervan. Een zonnehanger wordt gekenmerkt door felle aflopende kleuren. De onderdelen van een zonnehanger worden apart gehaakt en vervolgens in lagen aan elkaar toegevoegd. Daarna spant u het geheel in een metalen ring. Door de aflopende kleuren krijgt u een prachtig effect. Natuurlijk kunt u ook haken in uw eigen kleuren zodat het past bij uw huis.

Deze cursus is te volgen op maandag-,dinsdag-en donderdag. zie lestijden.

De kosten bedragen voor 10 lessen 60 euro. Dit is incl. koffie en thee. De materialen koopt u zelf. Bij inschrijving ontvangt u een digitale folder met een lijst van benodigdheden.

Inschrijven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl

Rol-kussenhoes

Komt u wel eens bij Ikea ? Ik was daar ook! En ik kocht daar twee nekrol- kussens. Hier was ik al veel langer naar op zoek. Gevonden! Maar ik wilde daar wel iets bijzonders van maken. ik ging aan de slag en haakte uit de vrije hand een prachtige kussenhoes. Het resultaat is nog mooier dan ik had kunnen bedenken van te voren! Daarna schreef ik het patroon uit. En zie daar een prachtige cursus is geboren. Dit patroon is uniek!

Wat ook mogelijk is om uw eigen patroon voor de nekrol te maken. U krijgt hier hulp bij, uitgangspunt daarbij is een mandala. Deze werken we zo verder uit dat er een kussen van gemaakt kan worden.

Deze cursus kunt u volgen bij nulerenhaken.nl. De workshop kost 65 euro voor 10 lessen. De materialen schaft u zelf aan. Het patroon zit bij de workshop in.

Deze cursus is te volgen op maandag-, dinsdag- en donderdag. zie lestijden.

Inschrijven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl

3d-bloemen haken met fijn haakgaren

plus

In deze cursus leert u 3d- bloemen haken met fijn haakgaren en die kunnen staan in een vaas. In de bloemen wordt al hakend ijzerdraad verwerkt. U leert de patronen lezen van 5 bloemen. Deze 5 bloemen gaat u haken. Het haken van de bloemen is een echte uitdaging voor de ervaren haakster. u moet goed kunnen haken, patroon lezen is een pre.

Deze cursus wordt gegeven op maandag– dinsdag- en donderdag. zie lestijden.

De kosten bedragen 70 euro voor 10 lessen. Bij inschrijving ontvangt u de digitale folder van de cursus met alle benodigdheden.

Inschrijven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl

Japanse poppen haken

Japan is een land met veel verschillende gezichten. Dat geldt zeker voor de verschillende meiden- groepen in Japan. Deze groepen onderscheiden zich vaak ook door hun kleding. Het zijn echt kledingstijlen die het zo apart maken. En het is de jeugd die zich daarmee manifesteert.

Wilt u deze poppen leren haken? In deze cursus gaan we deze poppen met hun kledingstijl haken. U krijgt tijdens de lessen uitleg over de patronen en hulp bij het lezen van de patronen. Verder wordt er gewerkt aan een optimaal resultaat van uw haakwerk.

Deze cursus kost 60 euro voor 10 lessen. Dit is inclusief koffie en thee. De materialen en het boek schaft u zelf aan .

Deze cursus wordt gegeven op maandag-,dinsdag- en donderdag. zie lestijden

U kunt zich inschrijven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl. Na inschrijving ontvangt u een digitale folder met alle info over de cursus en de benodigdheden.

3d- bloemen haken- vervolg

plus

In deze vervolgcursus 3d-bloemen haken gaan we wat ingewikkelder patronen haken die door mijzelf zijn ontwikkeld. Ook in deze cursus haken we weer met behulp van ijzerdraad en fijn haakgaren.In deze cursus haakt u de patronen van 5 bloemen in 10 lessen. Deze cursus is een uitdaging voor de haakster die graag met fijn haakgaren haakt en iets nieuws wil leren.

Deze cursus kunt u volgen op maandag-, dinsdag- en donderdag. zie lestijden.

Deze cursus kost 70 euro voor 10 lessen. Dit is inclusief patronen en koffie en thee. De materialen schaft u zelf aan.

U kunt zich inschrijven voor deze cursus door een mail te sturen aan info@nulerenhaken.nl.

Bloemen haken

In deze cursus van 10 lessen leert u bloemen haken van een getekend patroon. De bloemen en blaadjes kunt u als versiering gebruiken op kussens, dekens en nog veel meer. U leert de patroontjes goed lezen en krijgt veel uitleg over het lezen van de patroontjes. Tegelijkertijd doet u ideeen op om de bloemen te verwerken in een werkstuk.

Deze cursus van 10 lessen kost 60 euro. De koffie en thee zit bij de cursus in. De materialen koopt u zelf.

U kunt de cursus starten op maandag-, dinsdag- en donderdag. zie lestijden.

Opgeven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl

Mand haken

In deze cursus van 8 lessen leert u een mand haken. Zo kunt u zelf bepalen welke steken u zou willen gebruiken en welke randen u wilt haken. De mand wordt in elkaar gezet met dik vilt en gevoerd met een stofje. Bij dit alles krijgt u volledige uitleg en hulp.

U kunt ook een bestaande mand voeren met een haakwerk. In deze cursus leert u de voering op maat te haken en daarna stevig te bevestigen in de mand. Ook hier kunt u zelf bepalen met welke steken en randen u de mand wilt haken.

Deze cursus wordt gegeven op maandag-, dinsdag- en donderdag. zie lestijden.

De kosten voor 10 lessen bedragen 60 euro. Dit is incl. koffie en thee. De materialen schaft u zelf aan.

Opgeven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl

Haken voor de baby

in deze cursus haakt u kleine speeltjes of benodigdheden voor een baby. voor uw eigen baby, kleinkind of gewoon als kraamcadeautje. U kunt denken aan een rammelaar, wagenspanner, knisperboekje-of popje, een bijtring of ander babyspeelgoed of dingen voor de babykamer zoals een deken, een speeldoosje enz.

U mag het zelf bepalen! er zijn voorbeelden van patronen beschikbaar, maar u mag ook zelf een patroon meenemen. De mogelijkheden zijn er vele !Bovendien is het erg leuk om voor een nieuw kindje iets te maken. Maar het is ook leuk om te zorgen voor een mooie aankleding voor de babykamer.

In deze cursus wordt u geholpen om een zo mooi mogelijk resultaat te bereiken en verder met praktische tips.

Deze cursus kost 60 euro incl. koffie en thee. de materialen schaft u zelf aan.

de cursus wordt gegeven op maandag- dinsdag- en donderdag. zie lestijden.

Inschrijven voor deze cursus door een mail te sturen naar infonulerenhaken.nl

Aankleedpop met 3 kledingsets

In deze cursus van 10 lessen haakt u een pop van 30cm. daarna gaat u de pop aankleden naar eigen idee. U krijgt hierbij de hulp van een set van 3 algemene patroontjes die passen op de pop [ zonnejurk, topje met rok, poncho met zonnekapje ]. Door het gebruik van kleur, verschillende patroonsteken, fournituren en fantasie maakt u een kleding uitzet voor de pop. U krijgt hulp en advies om zelf te ontwerpen wat u graag aan kledingset zou willen maken met behulp van de algemene patroontjes.Een leuke cursus met een heel eigen eindproduct.

Deze cursus kost 60 euro voor 10 lessen. De materialen schaft u zelf aan, koffie en thee zitten bij de cursus in.

De cursus wordt gegeven op maandag, dinsdag en donderdag. Voor beschikbare lestijden zie lestijden op deze site. U kunt zich inschrijven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl

Granny-knuffeldieren[ beschikbaar vanaf september. 2024]

Deze knuffeldieren hebben de combinatie van amigurumihaken en grannysquarehaken als basis. Het lijf wordt gehaakt met grannysquare’s, de kop en ledematen worden gehaakt als een amigurumi met veel details. Juist dat maakt het dat deze knuffels voor elke leeftijd leuk zijn.

Tijdens deze cursus leert u de patronen lezen en alle perfect aan te hechten tot een geheel.

aap

Deze cursus is te volgen op maandag, dinsdag en donderdag. Voor beschikbare tijden zie lestijden op deze site. De cursus omvat 10 lessen en kost 60 euro. Dat is incl. koffie en thee. De materialen en het boek moet u zelf aanschaffen.

Opgave door een mail naar info@nulerenhaken.nl