Techniekcursussen

Onder een cursus wordt hier verstaan dat er een techniek wordt aangeleerd. De cursussen bestaan uit 10 lessen van 1,5 uur.  Het eerste deel van een cursus bestaat altijd uit  aangereikte opdrachten die de techniek in al zijn facetten behandelt. In het tweede deel van de cursus is er ruimte voor  iets wat u zelf graag wil uitvoeren waar de aangeleerde techniek in centraal staat.

De lessen worden individueel of in groepjes van 2 gegeven in lessen van 1,5 uur.

Voor al deze cursussen geldt dat u zich kunt inschrijven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl of kunt bellen naar 06-81936542

basiscursus leren haken

Deze cursus omvat 10 lessen waarin u de beginselen leert van het haken. Dat houdt in dat u  lossen, vasten, stokjes leert haken en leert meerderen en minderen , afhechten in het rond haken.  Elke les is anders, dus zeker geen eindeloos oefenen op dezelfde steek! Elke les eindigt altijd met een werkstukje. De laatste 2 lessen worden ingevuld door een werkstuk wat u zelf graag wil maken. Ideeën daarvoor mag u zelf zoeken maar er zijn ook voorbeelden aanwezig. Daarnaast werkt u aan een stekenlap met 20 verschillende steken[ basissteken]. Aan het eind van de cursus kunt u goed haken en ook variatie in steken gebruiken.

Deze cursus start kunt u elke week starten op maandag- dinsdag- en donderdagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond.  Beschikbare tijden zie lestijden 2020. 

De cursus van 10 lessen van 1,5 uur kost 60 euro inclusief thee of koffie, en lesmateriaal. Exclusief materialen als wol en haaknaald.

Inschrijven  door een mail te zenden aan info@nulerenhaken.nl  of te bellen naar 06-81936542.

Hieronder een beeld van wat  er zoal gemaakt wordt in de basiscursus:

patroon lezen-getekend patroon

Snapt u een patroon lezen niet? Wilt u graag haken wat u hebt gezien in een blad of boek?

Dan is deze cursus wat voor u!

Het eerste deel van de cursus haken we naar een getekend patroon dat u van mij krijgt.. U leert de tekens lezen die worden gebruikt. Verder is er ruime aandacht voor moeilijke punten in een getekend patroon. U krijgt duidelijke uitleg en oefenmateriaal wat aansluit bij de uitleg. Tegelijkertijd haakt u een stekenlap met 20 verschillen die u leert lezen vanaf een getekend patroon.

Het tweede deel  van de cursus gaat u haken naar aanleiding van een patroon wat u zelf meebrengt. Dat kan dus iets zijn wat u heel graag zou willen haken.

Deze cursus kunt u volgen op maandag- dinsdag- en donderdagmiddag, dinsdag-en donderdagmorgen, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. Beschikbare tijden zie lestijden 2020.

Deze cursus is eveneens 10 lessen van 1,5 uur  kost 60 euro inclusief thee of koffie en lesmateriaal. Exclusief haaknaald en garen.

Inschrijving door een mail te zenden aan info@nulerenhaken.nl . of te bellen naar 06-81936542 Na inschrijving ontvangt u de digitale info van deze cursus.

granny-squares haken

Heeft u dat nou ook? Ziet u al die leuke dingen die van granny squares worden gemaakt, maar u krijgt het niet voor elkaar om ze te haken? Dan is deze cursus wat voor u!

In deze cursus leert u het principe van een granny square haken. Het gaat daarbij om de vorm, maar ook het wisselen van kleur in het haakwerk. Verder besteden we aandacht aan het lezen van een granny square patroon. En natuurlijk aan het aan elkaar zetten en afwerken. We proberen verschillende grannysquares  uit. Oplopend in moeilijkheid. Want ja, er zijn vele mogelijkheden met granny square haken. Natuurlijk krijg je ook de ruimte om dingen te maken van je gehaakte squares. Bij deze cursus krijgt u natuurlijk ook duidelijk lesmateriaal wat aansluit bij de uitleg. Voorbeelden van at u zoal kunt maken in deze cursus:

Voor deze cursus is het een must dat u al kan haken.

Deze cursus start elke week, op maandag- dinsdag- en donderdagmiddag, dinsdag-en donderdagmorgen, dinsdag-,woensdag- en donderdagavond. Beschikbare tijden zie lestijden 2020.

Deze cursus bevat 10 lessen van 1,5 uur en kost 60 euro, inclusief koffie of thee en lesmateriaal. Exclusief wol/katoen en haaknaald.

Inschrijven door een mail te verzenden aan info@nulerenhaken.nl. of te bellen naar 06-81936542 Na inschrijving ontvangt u de digitale info van deze cursus.

bloemen-squares haken

Deze cursus is een vervolgcursus op de granny squares haken. Ditmaal staan de squares centraal die een bloem als kern hebben. Ook bij deze cursus loopt het niveau op in squares.

U leert verschillende bloemensquares haken, die daarna samen kunt voegen tot een geheel om bv een kussen of tas van te maken, of misschien uiteindelijk een deken. Voorbeelden:

De cursus bevat 10 lessen van 1,5 uur en kost 60 euro incl. koffie of thee en lesmateriaal, excl. wol/katoen en haaknaald. Dit schaft u naar eigen idee aan.
De cursus kunt u starten op  maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen, dinsdag-,woensdag- en donderdagavond. Beschikbare tijden zie lestijden 2020.

Tunisch haken

Deze techniekcursus van 10 lessen leert u de tunische haaksteek een de toepassingen ervan.In de cursus wordt de tunische haaksteek, de kantsteek, het minderen en meerderen, kabelsteken en reliefsteken behandeld.  Verder gaan we met verschillende kleuren haken. tijdens de cursus is er ruimte om zelf dingen te maken naar aanleiding van het geleerde.

Deze cursus omvat 10 lessen van 1,5 uur  kost 60 euro. Koffie en thee zit bij de prijs in, de materialen moet u zelf aanschaffen. We werken uit het boek  ‘Tunisch haken, ISBN 9789043919708. ook dit boek moet u zelf aanschaffen.

Deze cursus kunt u starten op:
maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag,
dinsdag- en donderdagmorgen en op dinsdag-, woensdag- en donderdag avond. Beschikbare tijden zie lestijden 2020.

Opgave door een mail naar info@nulerenhaken.nl. of te bellen naar 06-81936542

Cursus kanthaakwerk

De cursus kanthaakwerk is bedoeld voor mensen die graag willen haken met fijn haakgaren.

Zowel klassiekere patronen als moderne variaties en toepassingen behoren tot de mogelijkheden.

We gaan in deze cursus haken van  getekende patronen met haaknaalden lager dan no.2. Met kant haakwerk kunt u kleden, lopers, onderzetters, mandala’s in spanringen en versieringen haken. U krijgt alle hulp bij het lezen van getekende patronen.

De cursus omvat 10 lessen van 1,5 uur. De kosten bedragen 60 euro, incl. koffie en thee. de materialen koopt u zelf.

Deze cursus kunt u volgen op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. Beschikbare tijden zie lestijden 2020.

Opgave via een mail naar info@nulerenhaken.nl of te bellen
naar 06-81936542

Iers haken – beginnerscursus

Iers haken is al een oude techniek ,die is ontstaan om de vrouwen wat te doen te geven terwijl hun mannen dienden in het leger. Uit dit sociale idee is een prachtige techniek ontstaan, die vele mogelijkheden heeft. De techniek bestaat uit losse delen die worden samengevoegd tot een prachtig geheel. Bloemen, en krullen, blaadjes, alles komt er in voor. U leert in deze cursus de basistechniek met eenvoudige blaadjes en bloemen.

In deze cursus van 10 lessen leert u een eerste begin maken met Iers haken. U moet voor deze cursus goed kunnen haken en enigzins kunnen patroonlezen, zowel geschreven als getekend.

De cursus omvat 10 lessen van 1,5 uur , inclusief koffie en thee. de materialen schaft u zelf aan. De kosten bedragen 70 euro .

Deze cursus is te starten op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag, dinsdag-en donderdagmorgen, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. Beschikbare tijden zie lestijden 2020.

Inschrijven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl of te bellen naar 06-81936542

Iers haken-vervolgcursus

In deze vervolgcursus van het Iers haken leert u een ondergrond haken. Verder leert u een verscheidenheid aan bloemen en blaadjes haken die u kunt gebruiken in uw werk. Verder zijn er nog de Ierse opvulmotieven, krullen en square,s die aan bod komen in deze cursus.

Al met al een boeiende cursus die het Iers kunnen haken compleet maken.

Deze cursus is te volgen op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond .Beschikbare tijden zie lestijden 2020.

De kosten bedragen 70 euro voor 10 lessen van 1,5 uur. Dit is incl. koffie en thee. De materialen schaft u zelf aan.

Aanmelden door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl of te bellen naar 06-81936542.

Iers haken, gevorderdencursus

In deze cursus voor gevorderden gaat u aan het werk met ingewikkelder motieven van bloemen en blaadjes. Ver der leert u een vrije vorm in te vullen volgens de ierse techniek. In het tweede deel van deze cursus heeft u alle ruimte om zelf een patroon te ontwerpen en in te vullen naar eigen idee. Uiteraard gaat u dan volop gebruik maken wat u de voorgaande twee cursussen heeft geleerd met iers haken.

Deze cursus kost 70 euro voor 10 lessen van 1,5 uur, incl koffie en thee. De materialen schaft u zelf aan.

Deze cursus wordt gegeven op de maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen, dinsdag-woensdag- en donderdagavond. Beschikbare tijden zie lestijden 2020.

Inschrijven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl of te bellen naar 06-81936542

Relief -en kabel haken- de basis

Houdt u van stoer haakwerk? Dan is deze techniekcursus iets voor u. In deze basis -cursus van 10 lessen leert u de techniek van het relief- en kabelhaken aan de hand van 10 verschillende steken en opdrachten. Elke les leert u 2 relief- of kabelmotieven haken, na 5 lessen gaat u beginnen aan uw eigen werkstuk in deze techniek.

De cursus is zo van opzet dat u zowel het getekende als het geschreven patroon van deze techniek leert lezen. Aan het eind van deze cursus kunt u een mooi werkstuk gemaakt hebben aan de hand van deze techniek.

Deze cursus van 10 lessen van 1,5 uur kost 60 euro, inclusief koffie en thee. De materialen zorgt u zelf voor.

Deze cursus wordt gegeven op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen en dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. Beschikbare tijden zie lestijden 2020.

Opgeven door een mail te sturen naar: info@nulerenhaken.nl of te bellen naar 06-81936542

Overlay-mandala haken

In deze cursus gaan we Overlay leren haken. Overlayhaken wordt gekenmerkt doordat er alleen in de voorste of de achterste lussen wordt gehaakt, maar ook in voorgaande toeren. Hierdoor ontstaat diepte en relief in het werk, terwijl de achterkant een vastenstructuur heeft. Door gebruik van verschillende kleuren in de toeren ontstaat een kleurig geheel.

In deze cursus gaan we de eerste 6 lessen aan de slag met verschillende patronen van overlay- haken. U wordt uitgelegd hoe de techniek werkt, waarop u moet letten en hoe u patronen moet lezen. De laatste 4 lessen bestaan uit het haken van 2 projecten: het 1e project bestaat uit 3 mandala’s ontworpen door E.D.. Het 2e project bestaat uit een paardenbloemenfantasie,

Deze cursus bestaat uit 10 lessen van 1,5 uur en kost 70 euro. Dit is incl. koffie of thee en lesmateriaal. De materialen om te haken schaft u zelf aan.

De cursus is te starten op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. Beschikbare tijden zie lestijden 2020.

Opgeven voor deze cursus kan door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl of te bellen naar 06-81936542

Doily haken

Kent u ze nog? De kleedjes diebij oma op tafel lagen of over de stoelleuningen? Vast wel! En daarna denkt u misschien: oubollig, net naar de kringloop gebracht of wat moet ik ermee…….

In deze cursus leert u de doily haken en er iets anders mee doen dan wat u hebt gezien in het verleden. De doily is in het vrleden gebruikt als dekservet of bescherming van tafelbladen of stoeleuningen. Wij gaan er nieuwe dingen mee doen.

In deze cursus leert u verschillende doily’s haken. U leert hiermee de patronen goed lezen. Van de gehaakte doily’s gaat u een nieuwe compositie maken.

Deze cursus van 10 lessen van 1,5 uur kunt u volgen op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen en dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. Beschikbare tijden zie lestijden 2020.

De cursus kost voor 10 lessen van 1,5 uur 70 euro. Dit is incl. koffie of thee en lesmateriaal. De haakmaterialen en verdere benodigdheden schaft u zelf aan.

u kunt zich inschrijven voor deze cursus door een mail te sturen aan info@nulerenhaken.nl of door te bellen 06-81936542

kruissteek borduren op haakwerk

In deze cursus leert u kruissteek te borduren op haakwerk. deze techniek wordt in Noord- Europese landen veel gebruikt op kledingstukken , dekens en kussens. U haakt naar aanleiding van een patroon en borduurt daarna met kruissteek op het haakwerk. zo ontstaat een prachtig geheel. U krijgt volledige uitleg over het borduren.

Deze cursus is te volgen op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen en dinsdag,- woensdag- en donderdagavond. Beschikbare tijden zie lestijden 2020.

De kosten bedragen 65 euro voor 10 lessen van 1,5 uur. de koffie en the zitten hierbij in. De materialen schaft u zelf aan.

Opgeven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl of te bellen naar 06-81936542

Patroonlezen- geschreven patroon

Vindt u het ook zo moeilijk om een geschreven patroon te lezen uit boeken en bladen? Dan is deze cursus wat voor u!

In deze cursus leert u het geschreven patroon vanaf het begin lezen. We werken vanuit verschillende geschreven patronen om het lezen zo optimaal mogelijk te gaan begrijpen. iedere schrijver van een geschreven patroon heeft zo zijn eigen manier van schrijven. Dat maakt het soms moeilijk. Voor de schrijver kan het heel duidelijk zijn. voor de lezer van het patroon kan het vragen oproepen. u raakt in deze cursus bekent met verschillende stijlen . ook de afkortingen worden behandeld.

In het eerste deel haakt u van oefenmateriaal dat u van mij krijgt. In het tweede deel gaat u haken van een zelf meegebracht patroon. Dat mag iets zijn wat u graag zou willen haken.

Deze cursus wordt gegeven op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. Beschikbare tijden zie lestijden 2020.

De kosten bedragen 60 euro voor 10 lessen van 1,5 uur. Daar zit koffie en thee en cursusmateriaal bij in. De materialen moet u zelf aanschaffen. Aanmelden door te mailen naar info@nulerenhaken.nl of te bellen naar 06-81936542