Cursussen

Er is ook de mogelijkheid om een cursus te volgen. Onder een cursus wordt hier verstaan dat er een techniek wordt aangeleerd. De cursussen bestaan uit 10 lessen van 2 uur. Dat is een gemiddeld aantal. mocht het zo zijn dat u met 10 lessen niet uit komt dan kunt u lessen bijkopen , 7 euro per les. Mocht u een enkele keer niet kunnen dan mag u de les altijd inhalen! Het is echter wel de bedoeling dat er continuiteit in het volgen van de lessen zit!!  instromen bij de cursus kan op elk gewenst moment zolang de cursus nog niet vol is. Zo is er voldoende tijd om de techniek eigen te maken en uit te proberen. Het eerste deel van een cursus bestaat altijd uit een aangereikte opdrachten die de techniek in al zijn facetten behandelt. In het tweede deel van de cursus is er ruimte voor  iets wat u zelf graag wil uitvoeren waar de aangeleerde techniek in centraal staat.

De te volgen cursussen zijn:

  • leren haken

Deze cursus omvat 10 lessen waarin u de beginselen leert van het haken.Dat houdt in dat u  lossen, vasten, stokjes leert haken en leert meerderen en minderen , afhechten in het rond haken.  We gaan deze technieken verwerken in een werkstuk[ eerste 7  lessen]. Elke les is anders, dus zeker geen eindeloos oefenen op dezelfde steek!!! Elke les eindigt altijd met een werkstuk. De andere 2 lessen worden ingevuld door een werkstuk wat u zelf graag wil maken. Ideeen daarvoor mag u zelf zoeken maar er zijn ook voorbeelden aanwezig. Daarnaast werkt u aan een stekenlap met 20 verschillende steken[ basissteken]. Aan het eind van de cursus kunt u goed haken en ook variatie in steken gebruiken.

Deze cursus start kunt u elke week starten op maandagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. U betaalt voor 10 lessen vanaf het moment dat u instroomt.  Ook hiervoor geldt dat u instroomt op het moment dat u wilt. 

De cursus van 10 lessen van 2 uur kost 60 euro inclusief thee of koffie , en lesmateriaal. Exclusief materialen als wol en haaknaald. Inschrijven  door een mail te zenden aan info@nulerenhaken.nl  Na inschrijving ontvangt u de digitale info. van de cursus.

Hieronder een beeld van wat  er zoal gemaakt wordt in de basiscursus:

Kunt u de basis al haken? U kunt ook alleen de 20 variaties op de stokjes en vasten volgen als een cursus van 4 lessen. Deze 4 lessen kosten 25 euro, incl. koffie en thee, excl. materialen. Als u inschrijft voor de cursus basis haken moet u deze mogelijkheid expliciet aangeven!!!!

  • patroon lezen

Snapt u een patroon lezen niet? Wilt u graag haken wat u hebt gezien in een blad of boek?

Dan is deze cursus wat voor u!

Het eerste deel van de cursus haken we naar een patroon dat u krijgt. Zowel een geschreven patroon als een getekend patroon. U krijgt duidelijke uitleg en oefenmateriaal wat aansluit bij de uitleg. Tegelijkertijd haakt u een stekenlap met 20 verschillen die u leert lezen vanaf een getekend patroon.

Het tweede deel  van de cursus gaat u haken naar aanleiding van een patroon wat u zelf meebrengt. Dat kan dus iets zijn wat u heel graag zou willen haken .Deze cursus kunt u volgen op maandagmiddag, dinsdag-en donderdagmorgen, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. 

Deze cursus is eveneens 10 lessen van 2 uur en kost 60 euro inclusief thee of koffie en lesmateriaal. Exclusief haaknaald en garen. Inschrijving door een mail te zenden aan info@nulerenhaken.nl . Na inschrijving ontvangt u de digitale info van deze cursus. Deze cursus kunt u elke week starten. Voorbeelden van wat er zoal gemaakt kan worden in de cursus:

  • granny-squares haken

Heeft u dat nou ook? Ziet u al die leuke dingen die van granny squares worden gemaakt, maar u krijgt het niet voor elkaar om ze te haken? Dan is deze cursus wat voor u!

In deze cursus leert u het principe van een granny square haken. Het gaat daarbij om de vorm, maar ook het wisselen van kleur in het haakwerk. Verder besteden we aandacht aan het lezen van een granny square patroon. En natuurlijk aan het aan elkaar zetten en afwerken. We proberen verschillende grannysquares  uit. Oplopend in moeilijkheid. Want ja, er zijn vele mogelijkheden met granny square haken. Natuurlijk krijg je ook de ruimte om dingen te maken van je gehaakte squares. Bij deze cursus krijgt u natuurlijk ook duidelijk lesmateriaal wat aansluit bij de uitleg. Voorbeelden van at u zoal kunt maken in deze cursus:

Voor deze cursus is het een must dat u al kan haken.

Deze cursus start elke week, op maandagmiddag, dinsdag-en donderdagmorgen, dinsdag-,woensdag- en donderdagavond. Je betaalt voor 10 lessen van 2 uur,  die ingaan op het moment van instromen. 

Deze cursus bevat 10 lessen en kost 60 euro, inclusief koffie of thee en lesmateriaal. Exclusief wol/katoen en haaknaald. Inschrijven door een mail te verzenden aan info@nulerenhaken.nl. Na inschrijving ontvangt u de digitale info van deze cursus.

  • bloemen-squares haken

Deze cursus is een vervolgcursus op de granny squares haken. Ditmaal staan de squares centraal die een bloem als kern hebben. Ook bij deze cursus loopt het niveau op in squares.

U leert verschillende bloemensquares haken, die daarna samen kunt voegen tot een geheel om bv een kussen of tas van te maken, of misschien uiteindelijk een deken. Voorbeelden:

De cursus bevat 10 lessen ,kosten 60 euro incl. koffie of thee en lesmatriaal, excl.wol/katoen en haaknaald. Dit schaft u naar eigen idee aan. De cursus kunt u starten op  maandagmiddag, dinsdag-en donderdagmorgen, dinsdag-,woensdag- en donderdagavond. Inschrijven door een mail te zenden aan info@nulerenhaken.nl

Tunisch haken

Deze techniekcursus van 10 lessen leert u de tunische haaksteek een de toepassingen ervan.In de cursus wordt de tunische haaksteek, de kantsteek, het minderen en meerderen, kabelsteken en reliefsteken behandeld.  Verder gaan we met verschillende kleuren haken. tijdens de cursus is er ruimte om zelf dingen te maken naar aanleiding van het geleerde.

Deze cursus omvat 10 lessen van 2 uur en kost 60 euro. Koffie en thee zit bij de prijs in, de materialen moet u zelf aanschaffen. We werken uit het boek  ‘Tunisch haken, ISBN 9789043919708. ook dit boek moet u zelf aanschaffen.  Deze cursus kunt u starten op maandagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen en op dinsdag-, woensdag- en donderdag avond . opgave door een mail naar info@nulerenhaken.nl.

Cursus kanthaakwerk

De cursus kanthaakwerk is bedoeld voor mensen die graag willen haken met fijn haakgaren.

Zowel klassiekere patronen als moderne variaties en toepassingen behoren tot de mogelijkheden.

We gaan in deze cursus haken van  getekende patronen met haaknaalden lager dan no.2. Met kant haakwerk kunt u kleden, lopers, onderzetters, mandala’s in spanringen en versieringen haken. U krijgt alle hulp bij het lezen van getekende patronen. Voorbeelden van wat er mogelijk is:

De cursus omvat 10 lessen van 2 uur. de kosten bedragen 60 euro, incl. koffie en thee. de materialen koopt u zelf. Deze cursus kunt u volgen op maandagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. Opgave via een mail naar info@nulerenhaken.nl

Iers haken – beginnerscursus

Iers haken is al een oude techniek ,die is ontstaan om de vrouwen wat te doen te geven terwijl hun mannen dienden in het leger. Uit dit sociale idee is een prachtige techniek ontstaan, die vele mogelijkheden heeft. De techniek bestaat uit losse delen die worden samengevoegd tot een prachtig geheel. Bloemen, en krullen, blaadjes, alles komt er in voor. U leert in deze cursus de basistechniek, waarna u zelf aan de slag gaat om iets te maken.

In deze cursus van 10 lessen leert u een eerste begin maken met Iers haken. U moet voor deze cursus goed kunnen haken en kunnen patroonlezen, zowel geschreven als getekend.

De cursus omvat 10 lessen van 2 uur, inclusief koffie en thee. de materialen schaft u zelf aan. De kosten bedragen 70 euro . Deze cursus is te starten op maandagmiddag, dinsdag-en donderdagmorgen, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. Inschrijven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl

Relief -en kabel haken- de basis

Houdt u van stoer haakwerk? Dan is deze techniekcursus iets voor u. In deze basis -cursus van 10 lessen leert u de techniek van het relief- en kabelhaken aan de hand van 10 verschillende steken en opdrachten. Elke les leert u 2 relief- of kabelmotieven haken, na 5 lessen gaat u beginnen aan uw eigen werkstuk in deze techniek.

De cursus is zo van opzet dat u zowel het getekende als het geschreven patroon van deze techniek leert lezen. Aan het eind van deze cursus kunt u een mooi werkstuk gemaakt hebben aan de hand van deze techniek.

Deze cursus van 10 lessen kost 60 euro, inclusief koffie en thee. De materialen zorgt u zelf voor.

Deze cursus wordt gegeven op maandagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen en dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. opgeven door een mail te sturen naar: info@nulerenhaken.nl