Techniekcursussen

In een techniekcursus leert u de techniek van het haken. Haken kent vele soorten! De moeilijkheidsgraad van de cursus wordt aangegeven bij elke cursus.

Alle cursussen worden gegeven op maandag, dinsdag en donderdag. De beschikbare lestijden vindt u onder het kopje lestijden. Alle cursussen bestaan uit 10 lessen. Deze worden gegeven in een groepje van max. 4 personen.

Voor al deze cursussen geldt dat u zich kunt inschrijven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl 

Alle cursussen worden gegeven in Ede.

Basiscursus leren haken

Deze cursus omvat 10 lessen waarin u de beginselen leert van het haken. Dat houdt in dat u  lossen, vasten, stokjes , dubbele stokjes en halve stokjes leert haken en leert meerderen en minderen , afhechten, afwerken en in het rond haken en een kleine begin van geschreven en getekend patroonlezen.  Elke les is anders, dus zeker geen eindeloos oefenen op dezelfde steek! Elke les werkt u aan een werkstukje. Aan het eind van de cursus kunt u goed haken en ligt de weg open om een vervolgcursus te gaan doen.. Het lesprogramma is vernieuwd per januari 2023.

Deze cursus start kunt u elke week starten op maandag- dinsdag- en donderdag.  Beschikbare tijden zie lestijden. 

De cursus van 10 lessen van kost 65 euro inclusief thee of koffie, en lesmateriaal. Exclusief haakmaterialen, dat schaft u zelf aan.

Inschrijven  door een mail te zenden aan info@nulerenhaken.nl.

patroon lezen-getekend patroon

Snapt u een patroon lezen niet? Wilt u graag haken wat u hebt gezien in een blad of boek?

Leer goed patroon lezen door de cursus grannysquare haken of mandala haken te volgen! Door het volgen van een van deze twee cursussen krijgt u inzicht in een getekend patroon; u leert de symbolen, maar ook de ongeschreven regels die in een patroon verborgen zijn.

Deze cursus kunt u volgen op maandag- dinsdag- en donderdag.. Beschikbare tijden zie lestijden.

Deze cursus omvat 10 lessen en  kost 60 euro inclusief lesmateriaal , thee of koffie. Exclusief haaknaald en garen.

Inschrijving door een mail te zenden aan info@nulerenhaken.nl . Na inschrijving ontvangt u de digitale info van deze cursus.

granny-squares haken

Heeft u dat nou ook? Ziet u al die leuke dingen die van granny squares worden gemaakt, maar u krijgt het niet voor elkaar om ze te haken? Dan is deze cursus wat voor u!

In deze cursus leert u het principe van een granny square haken. Het gaat daarbij om de vorm, maar ook het wisselen van kleur in het haakwerk. Verder besteden we aandacht aan het lezen van een granny square patroon. En natuurlijk aan het aan elkaar zetten en afwerken. We proberen verschillende grannysquares  uit. Oplopend in moeilijkheid. Want ja, er zijn vele mogelijkheden met granny square haken. Bij deze cursus krijgt u natuurlijk ook duidelijk lesmateriaal wat aansluit bij de uitleg.

Voor deze cursus is het een must dat u al kan haken.

Deze cursus start elke week, op maandag- dinsdag- en donderdag. Beschikbare tijden zie lestijden.

Deze cursus bevat 10 lessen en kost 60 euro, inclusief koffie of thee en lesmateriaal. Exclusief haakmaterialen, deze schaft u zelf aan.

Inschrijven door een mail te verzenden aan info@nulerenhaken.nl. Na inschrijving ontvangt u de digitale info van deze cursus.

bloemen-squares haken

Deze cursus is een vervolgcursus op de granny squares haken. Ditmaal staan de squares centraal die een bloem als kern hebben. Ook bij deze cursus loopt het niveau op in squares.

U leert verschillende bloemensquares haken, die verschillende moeilijkheden in zich meedragen.

De cursus bevat 10 lessen en kost 60 euro incl. koffie of thee en lesmateriaal, excl. katoen en haaknaald. Dit schaft u naar eigen idee aan.
De cursus kunt u starten op  maandag-, dinsdag- en donderdag. Beschikbare tijden zie lestijden.

Tunisch haken

Deze techniekcursus van 10 lessen leert u de Tunische haaksteek en de toepassingen ervan. In de cursus wordt de Tunische haaksteek, het minderen en meerderen en verschillende steken behandeld. Tijdens de cursus is er ruimte om zelf dingen te maken naar aanleiding van het geleerde.

Deze cursus omvat 10 lessen en  kost 60 euro. Koffie en thee zit bij de prijs in, de materialen moet u zelf aanschaffen. We werken uit het boek  ‘Tunisch haken, ISBN 9789043919708, dit boek moet u zelf aanschaffen.

Deze cursus kunt u starten op:
maandag-, dinsdag- en donderdag. Beschikbare tijden zie lestijden.

Opgave door een mail naar info@nulerenhaken.nl.

Cursus kanthaakwerk

De cursus kanthaakwerk is bedoeld voor mensen die graag willen haken met fijn haakgaren.

Zowel klassiekere patronen als moderne variaties en toepassingen behoren tot de mogelijkheden.

We gaan in deze cursus haken van  getekende patronen met haaknaald 1,25 mm. Met kant haakwerk kunt u kleden, lopers, onderzetters, doily´s in spanringen en versieringen haken. U krijgt alle hulp bij het lezen van getekende patronen.

De cursus omvat 10 lessen. De kosten bedragen 60 inclusief lesmateriaal euro, incl. koffie en thee. de haak materialen koopt u zelf.

Deze cursus kunt u volgen op maandag-, dinsdag- en donderdag. Beschikbare tijden zie lestijden.

Opgave via een mail naar info@nulerenhaken.nl

Kabels en structuren haken- de basis

Houdt u van stoer haakwerk? Dan is deze techniekcursus iets voor u. In deze basis -cursus van 10 lessen leert u de techniek van het relief- en kabelhaken aan de hand van verschillende steken. Elke les leert u 1 relief- of kabelmotief haken. Na 6 lessen gaat u beginnen aan uw eigen werkstuk in deze techniek, daar heeft u 4 lessen voor. Deze 4 lessen kunt u haken uit het boek kabels en structuren haken, te koop in de boekhandel of een patroon van internet wat u zelf zoekt.

De cursus is zo van opzet dat u het geschreven patroon van deze techniek leert lezen. aan bod komen de reliefsteken. Aan het eind van deze cursus kunt u een mooi werkstuk gemaakt hebben aan de hand van deze techniek.

Deze cursus van 10 lessen kost 60 euro, inclusief koffie en thee en lesmateriaal. De haakmaterialen zorgt u zelf voor.

Deze cursus wordt gegeven op maandag-, dinsdag- en donderdag. Beschikbare tijden zie lestijden.

Opgeven door een mail te sturen naar: info@nulerenhaken.nl

Mandala haken

in deze cursus haakt u 10 verschillende mandala’s volgens een getekend patroon. U krijgt uitleg over het lezen van het getekende patroon, leert de symbolen lezen en de ongeschreven regels in een patroon doorzien. De mandala´s worden gehaakt met katoen op haaknaald 2mm. In elke les wordt er aandacht besteed aan het haken van een steek of bijzonderheid in het patroon. Na 10 lessen kunt u de patronen goed lezen.

Deze cursus is te volgen op maandag, dinsdag en donderdag[ zie lestijden. Voor 10 lessen betaalt u 60 euro, incl. koffie, thee en lesmateriaal. Opgeven voor deze cursus via de mail; info@nulerenhaken.nl,

Overlay-mandala haken

In deze cursus gaan we Overlay leren haken. Overlayhaken wordt gekenmerkt doordat er alleen in de voorste of de achterste lussen wordt gehaakt, maar ook in voorgaande toeren. Hierdoor ontstaat diepte en relief in het werk, terwijl de achterkant een vastenstructuur heeft. Door gebruik van verschillende kleuren in de toeren ontstaat een kleurig geheel.

In deze cursus gaan we 10 lessen aan de slag met verschillende patronen van overlay- haken. met overlay- haken maken steken een oversteek naar een voorgaande toer waardoor er relief ontstaat. Deze cursus is het vervolg op mandala haken en behandelt de techniek uitvoerig.

Deze cursus bestaat uit 10 lessen en kost 70 euro inclusief lesmateriaal., koffie of thee. De materialen om te haken schaft u zelf aan.

De cursus is te starten op maandag-, dinsdag- en donderdag. Beschikbare tijden zie lestijden.

Opgeven voor deze cursus kan door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl

Doily haken

Kent u ze nog? De kleedjes die bij oma op tafel lagen of over de stoelleuningen? Vast wel! En daarna denkt u misschien: oubollig, net naar de kringloop gebracht of wat moet ik ermee…….

In deze cursus leert u de doily haken en er iets anders mee doen dan wat u hebt gezien in het verleden. De doily is in het verleden gebruikt als dekservet of bescherming van tafelbladen of stoelleuningen. Wij gaan er nieuwe dingen mee doen.

In deze cursus leert u verschillende doily’s haken. U leert hiermee de patronen goed lezen. De doily´s worden gehaakt met fijn haakgaren op haaknaald 1,25 mm in 1 kleur. Van de gehaakte doily’s gaat u een nieuwe compositie maken.

Deze cursus van 10 lessen kunt u volgen op maandag-, dinsdag- en donderdag. Beschikbare tijden zie lestijden.

De cursus kost voor 10 lessen 60 euro. Dit is incl. koffie of thee en lesmateriaal. De haakmaterialen en verdere benodigdheden schaft u zelf aan.

u kunt zich inschrijven voor deze cursus door een mail te sturen aan info@nulerenhaken.nl

kruissteek borduren op haakwerk

In deze cursus leert u kruissteek te borduren op haakwerk. deze techniek wordt in Noord- Europese landen veel gebruikt op kledingstukken , dekens en kussens. U haakt naar aanleiding van een patroon en borduurt daarna met kruissteek op het haakwerk. zo ontstaat een prachtig geheel. U krijgt volledige uitleg over het borduren.

Deze cursus is te volgen op maandag-, dinsdag- en donderdag. . Beschikbare tijden zie lestijden.

De kosten bedragen 60 euro voor 10 lessen. de koffie en the zitten hierbij in. De materialen schaft u zelf aan.

Opgeven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl

Patroonlezen- geschreven patroon

Vindt u het ook zo moeilijk om een geschreven patroon te lezen uit boeken en bladen? Dan is deze cursus wat voor u!

Door de cursus knuffels haken te volgen leert u goed patroon lezen. U leert de afkortingen van steken, maar ook het lezen van patroonregels en de interpretatie daarvan. U haakt uit een zelfgekozen boek.

Deze cursus wordt gegeven op maandag-, dinsdag- en donderdag. Beschikbare tijden zie lestijden.

De kosten bedragen 60 euro voor 10 lessen. Daar zit koffie en thee bij in. De materialen en ook een boek moet u aanschaffen. Aanmelden door te mailen naar info@nulerenhaken.nl

Granny dieren haken-basis

In deze cursus leert u beesten haken van granny’s. We gaan gebruik maken van 1 soort grannysquare, die in verschillende vormen wordt gehaakt. Door de grannys op een bepaalde manier aan elkaar te haken, kun je dieren vormen.’De dieren die ik heb gehaakt zijn van heel fijn garen[haaknaald 1,25], maar je kunt ze ook van katoen haken.

In deze cursus haak je een schildpad, een varken, een pinguin en een uil. Je krijgt alle uitleg bij het haken en in elkaar zetten van de dieren om een zo mooi mogelijk resultaat te krijgen.

Deze cursus van 10 lessen kost 70 euro inclusief lesmateriaal, koffie of thee. De haakmaterialen koopt u zelf.

De cursus is te volgen op maandag , dinsdag-en donderdag..Zie lestijden!

Inschrijven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl

Granny dieren haken- vervolg

plus

In deze vervolgcursus granny dieren haken gaan we iets groter en ingewikkelder dieren haken. U leert de patroontekening lezen hoe de dieren in elkaar worden gezet. Maar ook het zo mooi mogelijk haken en verbinden van de granny’s. Zo wordt deze cursus de verfijning van het maken van de granny dieren,

De kosten van deze cursus bedragen 70 euro voor 10 lessen inclusief lesmateriaal, Koffie en thee. De haakmaterialen schaft u zelf aan.

De cursus wordt gegeven op maandag-, dinsdag- en donderdag. Zie lestijden!

Inschrijven voor deze cursus door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl

Hakend spelen met spanvormen

In deze techniekcursus leert u het haken in spanringen. De spanvormen worden in deze cursus als uitgangspunt gebruikt om een ontwerp te maken met spanvormen van verschillend formaat. In deze cursus komen verschillende technieken samen; mandala haken, gronden haken, werken met kralen en verschillende toepassingen van haaksteken.. Deze cursus is een uitdaging voor mensen die goed kunnen haken en vrij kunnen denken in wat ze willen maken, zonder gebonden te zijn aan patronen die van a tot z zijn uitgewerkt. Een uitdaging voor wie zelf graag wil ontwerpen.

Deze cursus kost 60 euro voor 10 lessen inclusief lesmateriaal, de koffie en thee. Voor deze cursus zorgt u zelf voor uw haakmaterialen.

Deze cursus wordt gegeven op maandag , dinsdag- en donderdag. Zie lestijden op deze site. Opgeven dooreen mail te sturen aan info@nulerenahek.nl

Filet haken

In deze techniekcursus leert u filet haken. Filet bestaat uit vierkante hokjes in het haakwerk, die al dan niet dicht gehaakt worden. zo kunt u afbeeldingen en randen in uw haakwerk haken. Filethaakwerk was in de jaren 70 en 80 enorm populair. Het is dus eigenlijk heel geschikt voor vintage haken. Leer deze leuke techniek , keuze uit vele patronen.

De kosten voor deze cursus bedragen 60 euro. De materialen schaft u zelf aan. De koffie en thee zitten bij de cursus in.

Deze cursus wordt gegeven op maandag, dinsdag- en donderdag. Beschikbare lestijden zie lestijden op deze site. Inschrijven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl

Kantjes en kleedjes uit grootmoeders tijd

In deze cursus van 10 lessen gaan we aan de slag met oude kantpatronen haken. Het leuke hiervan is dat het helemaal past bij de trend van tegenwoordig… vintage!

We haken alleen maar met behulp van oude patronen , dus patronen van voor 1990. Deze oude patronen heb ik verzameld en breng ze hiermee terug onder de aandacht. U kiest 3 patronen uit mijn verzameling en gaat deze haken.

U kunt haken met gewone katoen op haaknld 2,5mm of met fijn garen op haaknld 1.25mm. De keus is aan u! Dit is een haakcursus die u verder nergens anders kunt volgen en echt voor mensen die van vintage houden!

Deze cursus van 10 lessen kost 70 euro inclusief lesmateriaal, koffie en thee .Haakmaterialen schaft u zelf aan. De cursus is te volgen op maandag, dinsdag en donderdag. Beschikbare tijden vindt u op lestijden. opgave via de mail: info@nulerenhaken.nl

Haakpakketten haken

In deze cursus van 10 lessen gaat u aan de slag met een zelf gekocht kant- en klaar pakket. Deze pakketten zijn er in vele soorten en maten. deze pakketten bevatten alle materialen en het patroon om een item te haken.

in deze cursus leert u het patroon lezen en het gehaakte item goed in elkaar zetten. Deze cursus is een prima uitgangspunt om patroon te leren lezen. Voorwaarde is dat u de basis van het haken al kent; vasten ,stokjes, meerderen, minderen, afhechten en rond haken.

Deze cursus kost 60 euro voor 10 lessen, inclusief koffie en thee. het pakket schaft u zelf aan. De cursus is te volgen op maandag, dinsdag en donderdag, Beschikbare tijden vindt u op lestijden op deze site. opgeven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl