Techniekcursussen

In een techniekcursus leert u de techniek van het haken. Haken kent vele soorten! De moeilijkheidsgraad van de cursus wordt aangegeven bij elke cursus.

Alle cursussen worden gegeven op maandag, dinsdag en donderdag. De beschikbare lestijden vindt u onder het kopje lestijden. Alle cursussen bestaan uit 10 lessen. Deze worden gegeven in een groepje van maximaal 4 personen gedurende 2 uur per les. Voor 3 personen gedurende 1,5 uur per les. Als u specifiek individueel les wilt hebben betaalt u 10 euro per les.

Voor al deze cursussen geldt dat u zich kunt inschrijven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl of kunt bellen naar 06-81936542

Basiscursus leren haken

Deze cursus omvat 10 lessen waarin u de beginselen leert van het haken. Dat houdt in dat u  lossen, vasten, stokjes leert haken en leert meerderen en minderen , afhechten, afwerken en in het rond haken en een kleine begin van patroonlezen.  Elke les is anders, dus zeker geen eindeloos oefenen op dezelfde steek! Elke les werkt u aan een werkstukje. Aan het eind van de cursus kunt u goed haken en ligt de weg open om een vervolgcursus te gaan doen.. Het lesprogramma is vernieuwd per januari 2023.

Deze cursus start kunt u elke week starten op maandag- dinsdag- en donderdag.  Beschikbare tijden zie lestijden. 

De cursus van 10 lessen van kost 60 euro inclusief thee of koffie, en lesmateriaal. Exclusief materialen als wol en haaknaald.

Inschrijven  door een mail te zenden aan info@nulerenhaken.nl  of te bellen naar 06-81936542.

patroon lezen-getekend patroon

Snapt u een patroon lezen niet? Wilt u graag haken wat u hebt gezien in een blad of boek?

Dan is deze cursus wat voor u!

Het eerste deel van de cursus haken we naar een getekend patroon dat u van mij krijgt.. U leert de tekens lezen die worden gebruikt. Verder is er ruime aandacht voor moeilijke punten in een getekend patroon. U krijgt duidelijke uitleg en oefenmateriaal wat aansluit bij de uitleg. Tegelijkertijd haakt u een stekenlap met 20 verschillen die u leert lezen vanaf een getekend patroon.

Het tweede deel  van de cursus gaat u haken naar aanleiding van een patroon wat u zelf meebrengt. Dat kan dus iets zijn wat u heel graag zou willen haken.

Deze cursus kunt u volgen op maandag- dinsdag- en donderdag.. Beschikbare tijden zie lestijden.

Deze cursus is eveneens 10 lessen  kost 60 euro inclusief thee of koffie en lesmateriaal. Exclusief haaknaald en garen.

Inschrijving door een mail te zenden aan info@nulerenhaken.nl . of te bellen naar 06-81936542 Na inschrijving ontvangt u de digitale info van deze cursus.

granny-squares haken

Heeft u dat nou ook? Ziet u al die leuke dingen die van granny squares worden gemaakt, maar u krijgt het niet voor elkaar om ze te haken? Dan is deze cursus wat voor u!

In deze cursus leert u het principe van een granny square haken. Het gaat daarbij om de vorm, maar ook het wisselen van kleur in het haakwerk. Verder besteden we aandacht aan het lezen van een granny square patroon. En natuurlijk aan het aan elkaar zetten en afwerken. We proberen verschillende grannysquares  uit. Oplopend in moeilijkheid. Want ja, er zijn vele mogelijkheden met granny square haken. Natuurlijk krijg je ook de ruimte om dingen te maken van je gehaakte squares. Bij deze cursus krijgt u natuurlijk ook duidelijk lesmateriaal wat aansluit bij de uitleg. Voorbeelden van at u zoal kunt maken in deze cursus:

Voor deze cursus is het een must dat u al kan haken.

Deze cursus start elke week, op maandag- dinsdag- en donderdag. Beschikbare tijden zie lestijden.

Deze cursus bevat 10 lessen en kost 60 euro, inclusief koffie of thee en lesmateriaal. Exclusief wol/katoen en haaknaald.

Inschrijven door een mail te verzenden aan info@nulerenhaken.nl. of te bellen naar 06-81936542 Na inschrijving ontvangt u de digitale info van deze cursus.

bloemen-squares haken

Deze cursus is een vervolgcursus op de granny squares haken. Ditmaal staan de squares centraal die een bloem als kern hebben. Ook bij deze cursus loopt het niveau op in squares.

U leert verschillende bloemensquares haken, die daarna samen kunt voegen tot een geheel om bv een kussen of tas van te maken, of misschien uiteindelijk een deken. Voorbeelden:

De cursus bevat 10 lessen en kost 60 euro incl. koffie of thee en lesmateriaal, excl. wol/katoen en haaknaald. Dit schaft u naar eigen idee aan.
De cursus kunt u starten op  maandag-, dinsdag- en donderdag. Beschikbare tijden zie lestijden.

Tunisch haken

Deze techniekcursus van 10 lessen leert u de Tunische haaksteek en de toepassingen ervan. In de cursus wordt de Tunische haaksteek, het minderen en meerderen en verschillende steken behandeld. Tijdens de cursus is er ruimte om zelf dingen te maken naar aanleiding van het geleerde.

Deze cursus omvat 10 lessen en  kost 60 euro. Koffie en thee zit bij de prijs in, de materialen moet u zelf aanschaffen. We werken uit het boek  ‘Tunisch haken, ISBN 9789043919708, dit boek moet u zelf aanschaffen.

Deze cursus kunt u starten op:
maandag-, dinsdag- en donderdag. Beschikbare tijden zie lestijden.

Opgave door een mail naar info@nulerenhaken.nl. of te bellen naar 06-81936542

Cursus kanthaakwerk

De cursus kanthaakwerk is bedoeld voor mensen die graag willen haken met fijn haakgaren.

Zowel klassiekere patronen als moderne variaties en toepassingen behoren tot de mogelijkheden.

We gaan in deze cursus haken van  getekende patronen met haaknaalden lager dan no.2. Met kant haakwerk kunt u kleden, lopers, onderzetters, mandala’s in spanringen en versieringen haken. U krijgt alle hulp bij het lezen van getekende patronen.

De cursus omvat 10 lessen. De kosten bedragen 60 euro, incl. koffie en thee. de materialen koopt u zelf.

Deze cursus kunt u volgen op maandag-, dinsdag- en donderdag. Beschikbare tijden zie lestijden.

Opgave via een mail naar info@nulerenhaken.nl of te bellen
naar 06-81936542

Introductiecursus Iers haken

In deze cursus van 8 lessen maakt u kennis met het Iers haken. Deze kennismaking houdt in dat u aan de hand van 3 items iets gaat maken met 2 verschillende techniekjes van het Iers haken. U krijgt daarbij uitleg over de patroontjes van de te haken items en de techniek waar de items mee gemaakt zijn. Verder wordt er ruime aandacht besteed aan de techniek van het haken met fijn garen. En leert u een klein aantal eenvoudige Ierse bloemen haken.

Deze introductie is ideaal om te kunnen proeven aan de Ierse haaktechniek!

Deze cursus van 10 lessen kost 60 euro. De materialen schaft u zelf aan.

Deze cursus wordt gegeven op maandag, dinsdag en donderdag. Inschrijven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl of te bellen naar 06/81936542

Iers haken – beginnerscursus

Iers haken is al een oude techniek ,die is ontstaan om de vrouwen wat te doen te geven terwijl hun mannen dienden in het leger. Uit dit sociale idee is een prachtige techniek ontstaan, die vele mogelijkheden heeft. De techniek bestaat uit losse delen die worden samengevoegd tot een prachtig geheel. Bloemen, en krullen, blaadjes, alles komt er in voor. U leert in deze cursus de basistechniek met eenvoudige blaadjes en bloemen.

In deze cursus van 10 lessen leert u een eerste begin maken met Iers haken. U moet voor deze cursus goed kunnen haken en enigzins kunnen patroonlezen, zowel geschreven als getekend.

De cursus omvat 10 lessen , inclusief koffie en thee. de materialen schaft u zelf aan. De kosten bedragen 75 euro .

Deze cursus is te starten op maandag-, dinsdag- en donderdag. Beschikbare tijden zie lestijden.

Inschrijven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl of te bellen naar 06-81936542

Iers haken-vervolgcursus

In deze vervolgcursus van het Iers haken leert u een ondergrond haken. Verder leert u een verscheidenheid aan bloemen en blaadjes haken die u kunt gebruiken in uw werk. Verder zijn er nog de Ierse opvulmotieven, krullen en square,s die aan bod komen in deze cursus.

Al met al een boeiende cursus die het Iers kunnen haken compleet maken.

Deze cursus is te volgen op maandag-, dinsdag- en donderdag. .Beschikbare tijden zie lestijden.

De kosten bedragen 75 euro voor 10 lessen. Dit is incl. koffie en thee. De materialen schaft u zelf aan.

Aanmelden door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl of te bellen naar 06-81936542.

Iers haken- gevorderdencursus

In deze cursus voor gevorderden gaat u aan het werk met ingewikkelder motieven van bloemen en blaadjes. Ver der leert u een vrije vorm in te vullen volgens de ierse techniek. In het tweede deel van deze cursus heeft u alle ruimte om zelf een patroon te ontwerpen en in te vullen naar eigen idee. Uiteraard gaat u dan volop gebruik maken wat u de voorgaande twee cursussen heeft geleerd met iers haken.

Deze cursus kost 75 euro voor 10 lessen , incl koffie en thee. De materialen schaft u zelf aan.

Deze cursus wordt gegeven op de maandag-, dinsdag- en donderdag. Beschikbare tijden zie lestijden.

Inschrijven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl of te bellen naar 06-81936542

Toepassingen Iers haken /gevorderden

Deze cursus biedt u de mogelijkheid om te kiezen uit de onderstaande items waarin Iers haken centraal staat. Als u de cursus Iers haken voor gevorderden heeft afgesloten dan zijn deze items mooie mogelijkheden om de techniek toe te passen.

Deze cursus bestaat uit 10 lessen en kost 70 euro incl. patroon. De materialen schaft u zelf aan. Koffie en thee zitten bij de cursus in. Deze cursus wordt gegeven op maandag, dinsdag en donderdag. Opgeven voor deze cursus kan via de mail info@nulerenhaken.nl of te bellen naar 06-81936542

Toepassingen Iers haken /vervolg

Deze cursus biedt u de mogelijkheid om te kiezen uit onderstaande items om het geleerde Iers haken toe te passen. Als u de vervolgcursus Iers haken heeft afgesloten dan kunt u dit maken! Deze raamhangers zijn prachtige items die uw huis sieren. Iets aparts!

Deze cursus bestaat uit 10 lessen en kost 70 euro incl. patroon. De materialen schaft u zelf aan. De koffie en thee zitten bij de cursus in.Deze cursus wordt gegeven op maandag, dinsdag en donderdag.. Opgeven voor deze cursus kan via de mail info@nulerenhaken.nl of te bellen naar 06-81936542.

Toepassingen Iers haken /beginners

Heeft u de basiscursus van het iers haken afgesloten? Dan zijn deze items voor u goed te haken! In deze cursus heeft u de mogelijkheid om een keuze te maken uit onderstaande irems.

Deze cursus bestaat uit 10 lessen en kost 70 euro incl. patroon De materialen schaft u zelf aan. Koffie en thee zitten bij de cursus in. De cursus is te volgen op maandag, dinsdag en donderdag. Opgeven via de mail, info@nulerenhaken.nl of bellen naar 06-81936542

kabels en strucuren haken- de basis

Kabels en structuren haken- de basis

Houdt u van stoer haakwerk? Dan is deze techniekcursus iets voor u. In deze basis -cursus van 10 lessen leert u de techniek van het relief- en kabelhaken aan de hand van verschillende steken. Elke les leert u 1 relief- of kabelmotief haken. Na 6 lessen gaat u beginnen aan uw eigen werkstuk in deze techniek, daar heeft u 4 lessen voor. Deze 4 lessen kunt u haken uit het boek kabels en structuren haken, te koop in de boekhandel of een patroon van internet wat u zelf zoekt.

De cursus is zo van opzet dat u het geschreven patroon van deze techniek leert lezen. aan bod komen de reliefsteken. Aan het eind van deze cursus kunt u een mooi werkstuk gemaakt hebben aan de hand van deze techniek.

Deze cursus van 10 lessen kost 60 euro, inclusief koffie en thee. De materialen zorgt u zelf voor.

Deze cursus wordt gegeven op maandag-, dinsdag- en donderdag. Beschikbare tijden zie lestijden.

Opgeven door een mail te sturen naar: info@nulerenhaken.nl of te bellen naar 06-81936542

Overlay-mandala haken

In deze cursus gaan we Overlay leren haken. Overlayhaken wordt gekenmerkt doordat er alleen in de voorste of de achterste lussen wordt gehaakt, maar ook in voorgaande toeren. Hierdoor ontstaat diepte en relief in het werk, terwijl de achterkant een vastenstructuur heeft. Door gebruik van verschillende kleuren in de toeren ontstaat een kleurig geheel.

In deze cursus gaan we de eerste 6 lessen aan de slag met verschillende patronen van overlay- haken. U wordt uitgelegd hoe de techniek werkt, waarop u moet letten en hoe u patronen moet lezen. De laatste 4 lessen bestaan uit het haken van 2 projecten: het 1e project bestaat uit 3 mandala’s ontworpen door E.D.. Het 2e project bestaat uit een paardenbloemenfantasie,

Deze cursus bestaat uit 10 lessen en kost 70 euro. Dit is incl. koffie of thee en lesmateriaal. De materialen om te haken schaft u zelf aan.

De cursus is te starten op maandag-, dinsdag- en donderdag. Beschikbare tijden zie lestijden.

Opgeven voor deze cursus kan door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl of te bellen naar 06-81936542

Doily haken

Kent u ze nog? De kleedjes diebij oma op tafel lagen of over de stoelleuningen? Vast wel! En daarna denkt u misschien: oubollig, net naar de kringloop gebracht of wat moet ik ermee…….

In deze cursus leert u de doily haken en er iets anders mee doen dan wat u hebt gezien in het verleden. De doily is in het vrleden gebruikt als dekservet of bescherming van tafelbladen of stoeleuningen. Wij gaan er nieuwe dingen mee doen.

In deze cursus leert u verschillende doily’s haken. U leert hiermee de patronen goed lezen. Van de gehaakte doily’s gaat u een nieuwe compositie maken.

Deze cursus van 10 lessen kunt u volgen op maandag-, dinsdag- en donderdag. Beschikbare tijden zie lestijden.

De cursus kost voor 10 lessen 60 euro. Dit is incl. koffie of thee en lesmateriaal. De haakmaterialen en verdere benodigdheden schaft u zelf aan.

u kunt zich inschrijven voor deze cursus door een mail te sturen aan info@nulerenhaken.nl of door te bellen 06-81936542

kruissteek borduren op haakwerk

In deze cursus leert u kruissteek te borduren op haakwerk. deze techniek wordt in Noord- Europese landen veel gebruikt op kledingstukken , dekens en kussens. U haakt naar aanleiding van een patroon en borduurt daarna met kruissteek op het haakwerk. zo ontstaat een prachtig geheel. U krijgt volledige uitleg over het borduren.

Deze cursus is te volgen op maandag-, dinsdag- en donderdag. . Beschikbare tijden zie lestijden.

De kosten bedragen 60 euro voor 10 lessen. de koffie en the zitten hierbij in. De materialen schaft u zelf aan.

Opgeven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl of te bellen naar 06-81936542

Patroonlezen- geschreven patroon

Vindt u het ook zo moeilijk om een geschreven patroon te lezen uit boeken en bladen? Dan is deze cursus wat voor u!

In deze cursus leert u het geschreven patroon vanaf het begin lezen. We werken vanuit verschillende geschreven patronen om het lezen zo optimaal mogelijk te gaan begrijpen. iedere schrijver van een geschreven patroon heeft zo zijn eigen manier van schrijven. Dat maakt het soms moeilijk. Voor de schrijver kan het heel duidelijk zijn. voor de lezer van het patroon kan het vragen oproepen. u raakt in deze cursus bekent met verschillende stijlen . ook de afkortingen worden behandeld.

In het eerste deel haakt u van oefenmateriaal dat u van mij krijgt. In het tweede deel gaat u haken van een zelf meegebracht patroon. Dat mag iets zijn wat u graag zou willen haken.

Deze cursus wordt gegeven op maandag-, dinsdag- en donderdag. Beschikbare tijden zie lestijden.

De kosten bedragen 60 euro voor 10 lessen. Daar zit koffie en thee en cursusmateriaal bij in. De materialen moet u zelf aanschaffen. Aanmelden door te mailen naar info@nulerenhaken.nl of te bellen naar 06-81936542

Granny dieren haken-basis

In deze cursus leert u beesten haken van granny’s. We gaan gebruik maken van 1 soort grannysquare, die in verschillende vormen wordt gehaakt. Door de grannys op een bepaalde manier aan elkaar te haken, kun je dieren vormen.’De dieren die ik heb gehaakt zijn van heel fijn garen[haaknaald 1,25], maar je kunt ze ook van katoen haken.

In deze cursus haak je een schildpad, een varken, een pinguin en een uil. Je krijgt alle uitleg bij het haken en in elkaar zetten van de dieren om een zo mooi mogelijk resultaat te krijgen.

Deze cursus van 10 lessen kost 70 euro. Dat is incl. koffie of thee. de materialen koopt u zelf.

De cursus is te volgen op maandag , dinsdag-en donderdag..Zie lestijden!

Inschrijven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl of door te bellen naar 06-81936542

Granny dieren haken- vervolg

In deze vervolgcursus granny dieren haken gaan we iets groter en ingewikkelder dieren haken. U leert de patroontekening lezen hoe de dieren in elkaar worden gezet. Maar ook het zo mooi mogelijk haken en verbinden van de granny’s. Zo wordt deze cursus de verfijning van het maken van de granny dieren,

De kosten van deze cursus bedragen 70 euro voor 10 lessen. Koffie en thee zitten hierbij in. de materialen schaft u zelf aan.

De cursus wordt gegeven op maandag-, dinsdag- en donderdag. Zie lestijden!

Inschrijven voor deze cursus door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl of te bellen naar 06-81936542

Haken met spanvormen

In deze techniekcursus leert u het haken in spanringen. De spanvormen worden in deze cursus als uitgangspunt gebruikt om een ontwerp te maken met spanvormen van verschillend formaat. In deze cursus komen verschillende technieken samen; mandala haken, gronden haken, werken met kralen en verschillende toepassingen van haaksteken.. Deze cursus is een uitdaging voor mensen die goed kunnen haken en vrij kunnen denken in wat ze willen maken, zonder gebonden te zijn aan patronen die van a tot z zijn uitgewerkt. Een uitdaging voor wie zelf graag wil ontwerpen.

Deze cursus kost 70 euro voor 10 lessen. de koffie en thee zitten hierbij in. Voor deze cursus zorgt u zelf voor uw materialen.

Deze cursus wordt gegeven op maandag , dinsdag- en donderdag. Zie lestijden op deze site. Opgeven dooreen mail te sturen aan info@nulerenahek.nl of te bellen naar 06-81936542

Filet haken

In deze techniekcursus leert u filet haken. Filet bestaat uit vierkante hokjes in het haakwerk, die al dan niet dicht gehaakt worden. zo kunt u afbeeldingen en randen in uw haakwerk haken. Filethaakwerk was in de jaren 70 en 80 enorm populair. Het is dus eigenlijk heel geschikt voor vintage haken. Leer deze leuke techniek , keuze uit vele patronen.

De kosten voor deze cursus bedragen 60 euro. De materialen schaft u zelf aan. De koffie en thee zitten bij de cursus in.

Deze cursus wordt gegeven op maandag, dinsdag- en donderdag. Beschikbare lestijden zie lestijden op deze site. Inschrijven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl of te bellen naar 06-81936542

Kantjes en kleedjes uit grootmoeders tijd

in deze cursus van 10 lessen gaan we aan de slag met oude kantpatronen haken. Het leuke hiervan is dat het helemaal past bij de trend van tegenwoordig… vintage!

We haken alleen maar met behulp van oude patronen , dus patronen van voor 1990. Deze oude patronen heb ik verzameld en breng ze hiermee terug onder de aandacht. U kiest 3 patronen uit mijn verzameling en gaat deze haken.

U kunt haken met gewone katoen op haaknld 2,5mm of met fijn garen op haaknld 1.25mm. De keus is aan u! Dit is een haakcursus die u verder nergens anders kunt volgen en echt voor mensen die van vintage houden!

Deze cursus van 10 lessen kost 75 euro. Materialen schaft u zelf aan. koffie en thee zitten bij de prijs in. De cursus is te volgen op maandag, dinsdag en donderdag. Beschikbare tijden vindt u op lestijden. opgave via de mail: info@nulerenhaken.nl of telefonisch: 0681936542

kleedje