Cursussen Iers haken

Op deze pagina vind u de cursussen met Iers haken. Het Iers haken ontstond rond 1750 in Ierland tijdens de grote hongersnood. Vrouwen zorgden voor extra inkomen door het haken van kant. Zij ontwierpen motieven van bloemen, blaadjes, ornamenten en krullen en voegden deze samen tot kant.

Het Ierse kant kent motieven uit die tijd maar ook upgrades. In mijn cursussen gebruik ik zoveel mogelijk de originele motieven om de uitstraling van het kant te behouden. In eigen ontwerpen gebruik ik ook de upgrades en afgeleide motieven. Het gehaakte kant geef ik een eigentijds doel, dus niet alleen kleedjes en kragen.

Iers haken – beginnerscursus

Iers haken is al een oude techniek ,die is ontstaan om de vrouwen wat te doen te geven terwijl hun mannen dienden in het leger. Uit dit sociale idee is een prachtige techniek ontstaan, die vele mogelijkheden heeft. De techniek bestaat uit losse delen die worden samengevoegd tot een prachtig geheel. Bloemen, en krullen, blaadjes, alles komt er in voor. U leert in deze cursus de basistechniek met eenvoudige blaadjes en bloemen.

In deze cursus van 10 lessen leert u een eerste begin maken met Iers haken. U moet voor deze cursus goed kunnen haken en enigzins kunnen patroonlezen, zowel geschreven als getekend.

De cursus omvat 10 lessen , inclusief koffie en thee. de materialen schaft u zelf aan. De kosten bedragen 75 euro .

Deze cursus is te starten op maandag-, dinsdag- en donderdag. Beschikbare tijden zie lestijden.

Inschrijven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl voor meer info .De cursus wordt gegeven in Ede.

Iers haken-vervolgcursus

In deze vervolgcursus van het Iers haken leert u een ondergrond haken. Verder leert u een verscheidenheid aan bloemen en blaadjes haken die u kunt gebruiken in uw werk. Verder zijn er nog de Ierse opvulmotieven, krullen en square,s die aan bod komen in deze cursus.

Al met al een boeiende cursus die het Iers kunnen haken compleet maken.

Deze cursus is te volgen op maandag-, dinsdag- en donderdag. .Beschikbare tijden zie lestijden.

De kosten bedragen 75 euro voor 10 lessen. Dit is incl. koffie en thee. De materialen schaft u zelf aan.

Aanmelden door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl voor meer info. De cursus wordt gegeven in Ede.

Iers haken- gevorderdencursus

In deze cursus voor gevorderden gaat u aan het werk met ingewikkelder motieven van bloemen en blaadjes. Ver der leert u een vrije vorm in te vullen volgens de ierse techniek. In het tweede deel van deze cursus heeft u alle ruimte om zelf een patroon te ontwerpen en in te vullen naar eigen idee. Uiteraard gaat u dan volop gebruik maken wat u de voorgaande twee cursussen heeft geleerd met iers haken.

Deze cursus kost 75 euro voor 10 lessen , incl koffie en thee. De materialen schaft u zelf aan.

Deze cursus wordt gegeven op de maandag-, dinsdag- en donderdag. Beschikbare tijden zie lestijden.

Inschrijven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl voor meer info. De cursus wordt gegeven in Ede.

Patroonlezen Engels Iers haken

In deze cursus van 10 lessen gaat u werken uit een Engels geschreven boek voor Iers haken. U leert de Engelse termen van het haken omzetten naar het Nederlands om vervolgens de motieven te haken uit het boek. U krijgt extra uitleg bij de te haken motieven naast de beschrijving in het boek. Aan het eind van de cursus kunt u heel aardig de Engelse patronen lezen. Deze cursus heeft 3 sterren- plus als moeilijkheid. Deze cursus is bestemd voor mensen die de techniek van het Iers haken al kennen. De nadruk ligt op het juist lezen en interpreteren van de Engelse tekst om de patronen te kunnen haken. De haaktechniek moet u dus al kunnen. Deze cursus geeft weer nieuwe patronen die u kunt haken met de Ierse haaktechniek.

Het boek wat we gebruiken zijn Ierse motieven uit het verleden die opgeschreven zijn door de maakster van de motieven en haar haaksters in haar omgeving. Het boek bevat 30 verschillende motieven. Zo is het een mooie aanvulling op de voorgaande cursussen bij nulerenhaken.nl. U gaat de 30 motieven haken verdeeld over 10 lessen.

Deze cursus is te volgen op maandag, dinsdag en donderdag. De materialen schaft u zelf aan, alsmede het boek. Lijst van benodigdheden volgt bij inschrijving. Deze cursus kost 75 euro voor 10 lessen. Opgave voor deze cursus door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl voor meer info. De cursus wordt gegeven in Ede.

Ton sur ton haken

Iers haken leent zich bij uitstek om te haken in aflopende kleuren. Van oudsher wordt Iers haken uitgevoerd in wit of ercru. Door verschillende tinten ecru te gebruiken gaan de kleuren aflopen en ontstaat er diepte in het haakwerk. Door kralen toe te voegen voegt u accenten aan uw werk toe. In deze cursus van 10 lessen gaat u aan de slag met motieven uit het iers haken die u gaat combineren tot een geheel. Het haken in ton sur ton kunt u hierin toepassen.

Deze cursus omvat 10 lessen en kost 70 euro de cursus wordt gegeven op maandag, dinsdag en donderdag. U schaft zelf de materialen aan en u beheerst minimaal de basis van het Iers haken.

Opgeven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl. De cursus wordt gegeven in Ede.