Kerst- cursussen

 Deze cursussen hebben verschillende lengten en prijzen. De moeilijkheidsgraad is aangegeven met sterren. De lessen worden indiv in een groepje van max. 4 personen. U moet voor deze cursussen al kunnen haken. Patroon lezen wordt u mee geholpen.

Bij opgave voor een cursus ontvangt u een materiaallijst zodat u de materialen kunt kopen.. Lessen die over zijn van de cursus vult u zelf in. U kiest zelf een startdatum voor de cursus. Beschikbare tijden zie lestijden.

Volgt u nog geen cursus bij nulerenhaken.nl dan kunt u aanschuiven bij de bestaande lessen waar nog ruimte is, kijk op lestijden!

Voor alle cursussen kunt u zich inschrijven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl. Alle cursussen worden gegeven in Ede.

Nostalgische kerstboom

In deze cursus van 10 lessen haakt u 14 verschillende doily’s die uiteindelijk samen een kerstboom gaan vormen. Door de 14 verschillende patroontjes wordt het geheel spannend en tegelijk ingetogen. De verschillende doily’s worden versierd met kraaltjes en gehaakte ornamentjes,

Deze cursus omvat 10 lessen en kost 60 euro. De materialen schaft u zelf aan. koffie en thee zitten bij de cursus in.

Deze cursus is te volgen op maandag, dinsdag en donderdag. Beschikbare lestijden vindt u op lestijden op deze site. opgeven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl

Tafelversiering met rendieren

Deze twee lieve rendiertjes vieren diep in het koude bos van Fins Lapland samen kerst. Ze zitten verscholen in het groen en warmen zich aan elkaar. Dit tafereel wordt gehaakt met dunne sokken wol op haaknaald 2 mm. De minimale versiering lijkt goed te passen bij de afgelegen plek waar het ijzig koud is. Het tafereeltje kan zelfstandig staan en is leuk voor op tafel als versiering.

Deze cursus omvat 6 lessen en komst 35 euro. De koffie en thee zitten erbij in. De materialen schaft u zelf aan.

De cursus kunt u volgen op maandag, dinsdag en donderdag. de beschikbare tijden vind t u op lestijden op deze site. Opgeven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl.

Kersttafereel met beren

In deze cursus van 7 lessen haakt u een kersttafereel met beertjes. De beren houden kerst onder de boom in een sneeuwlandschap. Het voorbeeld heb ik met fijn garen gehaakt op hknld 1,25mm, Dit tefereel kunt u ook haken op hnld 2,5mm.

Deze cursus is te volgen op maandag, dinsdag en donderdag [zie lestijden]. de cursus omvat 7 lessen en kost 45 euro. de materialen schaft u zelf aan. Opgave via de mail info@nulerenhaken.

Notenkrakers

In deze cursus haakt u deze twee notenkrakers uit het gelijknamige muziekstuk. Dit stel notenkrakers zijn heel erg mooi en herinneren aan stijlvolle dagen met kerst! Door de originele kleuren en de bewegende slappe ledematen is het een aandachtstrekker in uw kerstinterieur. De notenkraker is ca. 30 cm en is gehaakt van katoen op hnld 2.

De cursus omvat 7 lessen en kost 45 euro. De materialen koopt u zelf aan de hand van een materiaallijst. Koffie en thee zitten bij de cursus in.

Deze cursus is te volgen op maandag, dinsdag en donderdag. Opgeven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl.

Kerstkrans haken

In deze cursus van 10 lessen haakt u een kerstkrans naar eigen idee. U heeft de keuze uit verschillende patroontjes. Bij het patroon lezen krijgt u hulp. Van elk patroontje haakt u er een paar, zodat de krans goed gevuld wordt. U kunt de krans zo samenstellen dat het uw eigen idee is.In de laatste 2 lessen leert u de krans in elkaar zetten en afwerken.

Deze cursus kunt u volgen op maandag, dinsdag en donderdag. Beschikbare tijden zie lestijden

Deze cursus kost 60 euro voor 10 lessen. Koffie en thee zit bij de cursus in. De materialen schaft u zelf aan.

Opgeven door een mail te sturen naar :info@nulerenhaken.nl.

Kerstballen haken

In deze cursus leert u kerstballen om haken met fijn haakgaren. Zo ontstaat een kanten effect. Dit is een techniek die heel leuk is om te doen! U krijgt alle hulp bij het lezen van de patroontjes en het goed uitvoeren van het haakwerk. Aan het einde van de cursus heeft u schitterend kerstballen.

De cursus is te volgen op maandag ,dinsdag en donderdag. Beschikbare tijden zie lestijden.

De kosten voor de cursus bedragen 35 euro voor 6 lessen. Dat is incl koffie en thee. De materialen schaft u zelf aan.

Opgeven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl.

Kerststal haken

In deze cursus haakt u een kerststal. Deze kerststal bestaat uit Jozef, Maria, het kindje, de herders, de engelen en de wijzen. Verder zijn er nog de kamelen en de os en de ezel.. De figuren worden mooi aangekleed. Het is een heel leuk haakwerk, waar u veel van uw eigen creativiteit in kan leggen.

Deze cursus wordt gegeven op maandag, dinsdag- en donderdag. Beschikbare tijden zie lestijden

De kosten voor deze cursus van 10 lessen bedragen 60 euro. Dat is incl. koffie en thee. De materialen schaft u zelf aan.

Opgeven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl

Kerstmuizen haken

deze cursus heb ik ontworpen naar aanleiding van foto,s van de kerstmuizen van Dickens. Het originele patroon is niet meer verkrijgbaar, vandaar een eigen versie. De muizen zijn geheel aangekleed in de stijl van Dickens. u haakt deze muizen van wol of katoen.

De cursus kunt u volgen op maandag-,dinsdag- en donderdag. Zie lestijden

De cursus kost 65 euro voor 10 lessen . De materialen schaft u zelf aan. Koffie en thee zitten bij de cursus in.

Opgeven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl

Kersthangers in spanring

In deze cursus leert u kerstornamenten in een houten spanring haken. U haakt twee vormen een ster en een kerstboom. De spanring wordt mooi afgewerkt. Na de cursus hebt u twee prachtige hangers.

Deze cursus wordt gegeven op maandag-,dinsdag-en donderdag. Beschikbare tijden zie lestijden.

De kosten voor 4 lessen bedragen 25 euro. Dit is incl koffie en thee. De materialen schaft u zelf aan.

Opgeven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl

Kerstballen in diervorm

Deze cursus maakt van gewone kerstballen bijzondere kerstballen. u heeft de keuze uit 2 thema,s: winter en kerst. U haakt de kerstballen van katoen. Deze kerstballen zijn erg leuk in de boom voor kinderen om de boom een apart karakter te geven.

De cursus is te volgen op maandag-, dinsdag- en donderdag. Beschikbare tijden zie lestijden.

De cursus omvat 6 lessen kost 35 euro. De materialen koopt u zelf. De koffie en thee zitten erbij in.

Opgeven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl

Kerstkleed haken

In deze cursus leert u een kerstkleed haken in stermotief. Het kleed wordt gehaakt volgens een getekend patroon. U krijgt hier goede uitleg bij en hulp bij het lezen van de tekening. U kunt zelf uw materiaal kiezen om te haken. u kunt dit kleed haken met fijn garen op haaknaald 1,25mm of met katoen op haaknaald 2,5mm

Deze cursus wordt gegeven op maandag-, dinsdag-en donderdag. Beschikbare tijden zie lestijden..

De kosten voor deze cursus van 6 lessen bedragen 35 euro. Dit is incl. koffie en thee. De materialen schaft u zelf aan.

Opgeven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl

Kerstlichtje

In deze cursus haakt u een kerstlichtje. ik heb hierbij gebruik gemaakt van dingen uit mijn keukenkast, zoals de schaal en het lampje. soms kom je dan op leuke en goede ideeen! Rond het lichtje heb ik een krans gehaakt. Het geheel is sfeervol en geeft een hoekje in de kamer een echte kerstsfeer.U krijgt hulp bij het lezen van de patroontjes en tips om een mooi resultaat te bereiken.

Deze cursus kunt u volgen op maandag-, dinsdag- en donderdag. Beschikbare tijden zie lestijden.

De kosten voor deze cursus bedragen voor 4 lessen 25 euro. daar zitten koffie en thee bij in. De materialen schaft u zelf aan.

Opgeven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl

De kerstman komt….

In deze cursus haakt u een tafereeltje met de kerstman. hij komt uit het hoge noorden waar het koud is. Hij reist ver om de cadeautjes voor kerst af te leveren. U krijgt hulp bij het lezen van het patroon en handige tips om een zo mooi mogelijk resultaat te bereiken.

Deze cursus is te volgen op maandag-,dinsdag- en donderdag. Beschikbare tijden zie lestijden.

De kosten voor deze cursus bedragen 60 euro voor 10 lessen. De koffie en thee zit hierbij in. De materialen schaft u zelf aan.

Opgeven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl

Kerstkabouter

Is ze niet schattig? Deze bijna 50 cm grote kabouter.? Ze komt uit het hoge noorden van Europa. Ze weet alles van het leven daar en van het leven in de koude. Deze lieve kabouter viert graag kerst bij u thuis. In deze cursus leert u haar haken En……. U kunt nu ook haar broertje haken!

Deze cursus is te volgen op maandag-,dinsdag- en donderdag. Beschikbare tijden zie lestijden.

De cursus kost 30 euro voor 5 lessen per tomte. De materialen schaft u zelf aan. De koffie en thee zitten bij de cursus in.

Opgeven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl

Filigrainsterren-kleed

In deze cursus haakt u filligrainsterren die samen een kleed of loper voor op tafel vormen. Dit kleed kunt u haken met fijn garen op hnld 1,25mm of met katoen op hnld 2/2,5. Door het gebruik van twee kleuren springt het kleed met motief eruit! de sterren geven het kleed een feestelijk en prachtige uitstraling.

Deze cursus omvat 5 lessen en kost 30 euro. Hier zit thee en koffie bij in. De materialen schaft u zelf aan.

Deze cursus kunt u volgen op maandag-, dinsdag- en donderdag. Beschikbare tijden zie lestijden. Voor inschrijving kunt u mailen naar info@nulerenhaken.nl

Feestelijk gedekte tafel

in deze cursus haakt u een tafelband [ deel A]. Een tafelband is een oud iets maar kun je heel modern laten zijn. Het komt in plaats van een loper of tafelkleed. Deze tafelband is gehaakt met sterren en versierd met kralen. De tafelband is gehaakt met fijn garen op hnld 1,25mm. Het geeft een verfijnde uitstraling op tafel.

De etagiere [deelB] is opgemaakt met dezelfde sterren als de tafelband, eveneens versierd met kralen Door de etagiere te verrijken met mooi haakwerk krijgt deze dezelfde verfijnde uitstraling als de tafelband. Ook dit is gehaakt op hnld 1,25mm.

Deze cursus omvat 10 lessen [deel A en B] en kost 60 euro. dit is incl. koffie en thee. De materialen schaft u zelf aan. U kunt ook alleen deel A of deel B volgen. De kosten per deel zijn 30 euro voor 5 lessen. Voor beide delen betaalt u 60 euro, 10 lessen.

De cursus is te volgen op maandag-,dinsdag- en donderdag. Beschikbare tijden zie lestijden. Voor inschrijving mail naar info@nulerenhaken.nl

Boom versieren tiereliereliere

In deze cursus haakt u twee kerstboompje in filethaakwerk. Filethaakwerk kennen we vooral van gordijntjes en tafelkleden uit de jaren 70/80. deze boompjes zijn een prachtig voorbeeld hoe filethaakwerk ook kan worden toegepast. De boompjes worden gehaakt op hnld 1,25mm of op hnld 2/2,5mm. Daarna worden de boompjes versierd met zilverdraad, kraaltjes en belletjes. Al naar gelang wat u zelf mooi vindt. De boompjes worden gespannen in een raamwerk van natuurlijk hout. U kunt de boompjes prachtig in het raamkozijn zetten. door het licht van buiten worden ze extra mooi.

Deze cursus omvat 5 lessen en kost 30 euro. Dit is met inbegrip van thee en koffie. De materialen koopt u zelf.

Deze cursus is te volgen op maandag-, dinsdag- en donderdag. Beschikbare tijden zie lestijden. .Inschrijven door te mailen naar info@nulerenhaken.nl

Schaapjes in het veld

De schapen van de herders zijn nu op een originele wijze te maken. Gehaakt van gemelleerde wol en afgewerkt met houten knopen vormen ze een gezellig tafereel in een hoekje van de kamer. Deze cursus is in het bijzonder geschikt voor de net beginnende haakster.

Deze cursus omvat 3 lessen en kost 20 euro. materialen schaft u zelf aan, koffie en thee krijgt u aangeboden.

De cursus is te volgen op maandag-,dinsdag- en donderdag. Beschikbare tijden zie lestijden. inschrijven door te mailen naar info@nulerenhaken.nl

Twinkle star

Deze ster is volgens uniek patroon gemaakt. De zilverdraad delen in de ster geven het stralende effect. bovendien beweegt het middendeel van de ster als hij hangt. De ster wordt gehaakt van fijn garen op hnld 1,25mm. Hang de ster voor het raam, het is een blikvanger!

Deze cursus omvat 7 lessen en kost 45 euro. Het materiaalpakket 18 euro. De koffie en thee is natuurlijk bij de cursus in.

Deze cursus is te volgen op maandag-,dinsdag- en donderdag. Beschikbare tijden zie lestijden. inschrijven door te mailen naar info@nulerenhaken.nl .

O, dennenboom…

Deze originele kerstboom wordt gehaakt in een driehoekige spanvorm. Het ontwerp van de boom is mijn eigen idee. Het is dus een uniek exemplaar! De houten ringen vormen de kerstballen, versierd met een netwerk van glaskraaltjes. De boom wordt gehaakt met fijn garen op hnld 1,25mm. Geplaatst op een houten voet is de boom een aanwinst in uw vensterbank.

Deze cursus omvat 7 lessen en kost 45 euro. De materiaalpakket 18 euro. Koffie en thee zitten bij de cursus in.

Deze cursus is te volgen op maandag-, dinsdag- en donderdag. beschikbare tijden zie lestijden. Voor inschrijven mailen naar info@nulerenhaken.nl.

Stralend in het duister…

Deze alternatieve kerstboom wordt versierd met gehaakte sterren in spanringen. De sterren worden deels gehaakt met zilverdraad. Het geheel vormt een decoratieve aanwinst ! De sterren zijn te haken op hnld 1,25mm met fijn garen of op hnld 2mm met katoen. de sterren worden met katoen groter dus de boom is dan ook groter.

Deze cursus omvat 7 lessen en kost 45 euro. De materialen schaft u zelf aan via een materiaallijst. Koffie en thee zitten bij de cursus in.

De cursus is te volgen op maandag-,dinsdag- en donderdag. Beschikbare tijden zie lestijden. Inschrijven door te mailen naar info@nulerenhaken.nl.

Ster van Bethlehem

In deze cursus haakt u een grote ster in een spanvorm van 70cm. Het midden gedeelte en de sterren in de punten van de grote ster worden gehaakt met katoen met lurex er in. De ster in het midden wordt gespannen in een metalen ring. De rest van de ster wordt gehaakt met katoen op hnld 2mm. De ster wordt verrijkt met kralen en belletjes in de punten. Dit patroon is geheel mijn eigen ontwerp en dus exclusief!

Deze cursus omvat 7 lessen en kost 45 euro. De materialen koopt u zelf. Bij inschrijving ontvangt u een materiaallijst. Koffie en thee zitten bij de cursus in.

Deze cursus kunt u volgen op maandag-, dinsdag- en donderdag. beschikbare tijden zie lestijden.

Inschrijven door te mailen naar info@nulerenhaken.nl

peperkoekmannetje en -vrouwtje

In deze cursus haakt u een peperkoek mannetje en vrouwtje. Peperkoek wordt traditioneel gegeten met kerst in Engeland. Van peperkoek worden vele vormen gemaakt zoals huisjes die dan versierd worden met glazuur en snoepjes. Dit lieve stel heb ik gehaakt n.a.v een foto en verder zelf uitgewerkt naar mijn eigen idee. Dat betekent ook dat het patroon mijn eigen ontwerp is.

Deze cursus kost 45 euro voor 7 lessen. De materialen koopt u zelf. Koffie en thee zitten bij de cursus in. Er is ruimte voor eigen inbreng hoe het resultaat moet worden.

De cursus wordt gegeven op maandag-, dinsdag- en donderdag. Beschikbare tijden zie lestijden. . Opgeven voor de cursus door te mailen naar info@nulerenhaken.nl