Thema-cursussen

De onderstaande thema- cursussen bestaan uit 10 lessen van 1,5 uur. Alle lessen worden individueel of in groepjes van 2 gegeven. Ze worden gehaakt rond een thema. Voor sommige cursussen moet u een boek aanschaffen, dat staat er altijd bij vermeld!  Voor deze cursussen wordt er van uit gegaan dat u kunt haken en evt. patroon lezen, maar bij het patroon lezen help ik altijd!! Bij deze cursussen heeft u veel eigen inbreng over de uiteindelijke vormgeving van het geheel!

Voor al deze cursussen kunt u zich inschrijven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl of te bellen naar 06-81936542

Crochet painting

In de cursus crochet painting leert u een voorstelling maken met behulp van gehaakte onderdelen. In deze cursus van 10 lessen maakt u 3 verschillende voorstellingen met elk een ander uitgangspunt; een stilleven, een landschap en een abstracte vorm.

De ondergrond kan op verschillende manieren worden gemaakt bijvoorbeeld met pastelkrijt, verf of zelfs een bestaande afbeelding. We gaan gebruik maken van verschillende materialen.  U gaat afhankelijk van wat u wilt maken onderdelen haken die erbij passen. Dit kan zowel met heel fijn haakgaren als ook met katoen of wol.  Er is tijdens deze workshop ruimte om u eigen idee vorm te geven.

Deze cursus kost voor 10 lessen van 1,5 uur 60 euro. koffie en thee zit daarbij in. de materialen schaft u zelf aan.

Deze cursus kunt u volgen op maandag-,dinsdag- en donderdagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen, dinsdag–, woensdag- en donderdagavond. Beschikbare tijden zie lestijden 2020.

Opgeven door te mailen naar info@nulerenhaken.nl of bellen naar 06-81936542

Zomer vol paardenbloemen

Houdt u ook zo van lekker luieren in het gras in de zomer? Met je hoofd op een kussen en mijmerend over van alles en nog wat?

In deze cursus haakt u de motieven voor het kussen en het tekenboek met fijn haakgaren[ nld 1,25]. De motieven worden gehaakt in de overlay- techniek, bekend uit het mandala haken. Het tekenboek wordt met dezelfde motieven een fris uiterlijk gegeven. En daarna met een tekentechniek bewerkt. Al met al een prachtig geheel!

De kosten voor deze cursus bedragen 30 euro voor 4 lessen van 1,5 uur, incl. koffie en thee. De materialen schaft u zelf aan.

De cursus is te volgen op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. Beschikbare tijden zie lestijden 2020.

Opgeven voor deze cursus kan door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl of te bellen 06-81936542.

Kransen haken

In deze cursus van 10  lessen haakt u een krans. U heeft de keuze uit een lente-, zomer-, herfst- , winter- of valentijnskrans .

De kransen bestaan uit veel losse elementen die worden samengevoegd tot een geheel.

Het is heel leuk om te doen, je kunt er geheel je eigen draai aan geven. Deze workshop is leuk als vervolg op het bloemenhaken. Maar ook gewoon als losse workshop tussendoor. Je kunt kiezen uit de seizoenskransen; lente, zomer, herfst en winter. Je kunt ook een krans maken naar eigen idee. Je krijgt daar natuurlijk alle hulp bij.

De cursus van 10 lessen van 1,5 uur kost 60 euro, incl. koffie of thee. De materialen koopt u zelf.

U kunt de cursus volgen op maandag-,dinsdag- en donderdagmiddag, dinsdag- en donderdag morgen en op dinsdag- woensdag-  en donderdagavond. Beschikbare tijden zie lestijden 2020. Bij opgave duidelijk vermelden welke krans u zou willen haken

Inschrijven door een mail te zenden naar: info@nulerenhaken.nl of te bellen naar 06-81936542.

Gehaakte deksels

In deze cursus van 5 lessen leert u deksels te haken voor glazen potten met een schroefdeksels. Dit doet u aan de hand van ideeen die u er zelf over heeft. Het is een workshop die u creativiteit gaat prikkelen! Aan de hand van een uitgewerkte opdracht gaat u daarna zelf aan de gang met ontwerpen. Er is veel ruimte voor eigen inbreng! Daag uzelf uit!

Kosten 40  euro voor 6 lessen van 1,5 uur , exclusief garen, lint, pot, kraaltjes ed en haaknaald. inclusief koffie of thee en patronen/lesmateriaal.

Te starten op maandag-dinsdag- en donderdagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. Beschikbare tijden zie lestijden 2020.

U kunt zich inschrijven door een mail te zenden aan info@nulerenhaken.nl of te bellen naar 06-81936542

Vreemde vogels

Wie wordt hier nou niet op verliefd?! Al deze vogels zijn gehaakt. Ze kijken met hun guitige oogjes rond en stappen met hun flappoten rond in de gehaakte wereld!

Deze thema- cursus wordt gegeven aan de hand van het geljiknamige boek [ISBN 9789043918701]  dat u voor deze cursus zelf moet aanschaffen. U leert deze workshop om de vogels naar patroon te haken. In het boek zijn de  vogels  verdeeld in 3 niveau’s . Uit elk niveau leert u de vogels haken. Verder leert u het boek goed kennen met alle praktische aanwijzingen voor een optimaal resultaat. Voor deze cursus moet u al kunnen haken.

De kosten voor deze cursus van 10 lessen van 1,5 uur bedragen 60 euro, exclusief boek en materialen als garen ,haaknaald, vulling en kraaltjes, inclusief koffie en thee.

Voor inschrijving : een mail naar info@nulerenhaken.nl of te bellen naar 06-81936542 .

Ook deze cursus kunt u starten op maandag- dinsdag- en donderdagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. Beschikbare tijden zie lestijden 2020. Na inschrijving ontvangt u de digitale folder met specifieke info.

Mandala haken

In deze thema- cursus van 10 lessen van 2 uur gaan we mandala’s haken volgens patroon. Mandala betekent cirkel.  Mandala’s zijn rondgehaakte patronen, een creatieve uiting in vele vormen en kleuren mogelijk. Ook decoratief is een mandala erg mooi., maar soms zelfs meditatief en ontspannend. Het mandala haken valt onder een vorm van mindfulness. De mandala’s zijn opgebouwd in moeilijkheid qua haakpatroon. In deze cursus leert u de techniek van het mandala haken.

We gebruiken hiervoor het boek: Mandala’s haken, haakprojecten voor mindfulness, ISBN 978-90-8998-706-8.  Dit boek moet u zelf aanschaffen, evenals de materialen. koffie en thee zit bij de prijs van de curus in. De kosten voor deze workshop bedragen 60 euro voor 10 lessen van 1,5 uur.

Deze cursus kunt u volgen op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. Beschikbare tijden zie lestijden 2020.

Inschrijven door een mail te zenden aan; info@nulerenhaken.nl of te bellen naar 06-81936542.

Raamhangers haken

Vind je dat ook zo leuk? Een raamhanger! Het was een grote hit in de jaren 70 en 80, maar is helemaal terug in het tijdsbeeld.

Je kunt nu deze thema-cursus volgen bij nulerenhaken.nl. Je maakt je eigen ontwerp aan de hand van een patroontje. Daarna werk je het uit tot de perfecte raamhanger die alleen jij hebt!De hieronder getoonde hangers zijn mijn eigen ontwerpen, soms met een bestaand patroontje als uitgangspunt.

Deze thema-cursus omvat 4 lessen van 1,5 uur en kost 30 euro. De materialen schaf je zelf aan. Koffie en thee zit bij de prijs in.

U kunt deze cursus volgen op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. Beschikbare tijden zie lestijden 2020.

Opgeven voor deze cursus kan door een mail te zenden aan ; info@nulerenhaken.nl of te bellen naar 06-81936542

Knuffels haken

In deze cursus van 10 lessen leert u geschreven of getekende patronen van knuffels lezen. U leert heel gericht patroon lezen. Aan de orde komen het patroon lezen, spiraal haken en natuurlijk veel handige tips om een zo mooi mogelijk resultaat te verkrijgen. Verder wordt er aandacht besteed aan het goed in elkaar zetten van de knuffels.

We haken aan de hand van een boek dat u zelf kiest. er is voldoende ruimte tijdens de cursus om met een eigen patroon aan het werk te gaan.Er zijn veel boeken met gehaakte knuffels te koop. Kies een boek waar u het meest in ziet! Daar haken we dan uit.

U kunt deze cursus volgen op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. Beschikbare tijden zie lestijden 2020.

Deze thema-cursus kost 60 euro voor 10 lessen van 1,5 uur ,  incl. koffie of thee . De materialen en het boek moet u zelf aanschaffen.

Inschrijving : een mail naar info@nulerenhaken.nl of te bellen naar 06-81936542.

Dikke dames haken

Deze cursus wordt gegeven met behulp van het haakboek van de dikke dames. In deze cursus leert u de patronen van de dikke dames goed lezen. Er zal uitgebreide aandacht zijn voor het juist interpreteren van de geschreven patronen, maar ook voor het goed in elkaar zetten van de poppen. En natuurlijk veel praktische tips om  een zo mooi mogelijk resultaat te verkrijgen.

Natuurlijk is het ook mogelijk om geheel je invulling aan een pop te geven. Het is heel leuk om die uitdaging aan te gaan als je het patroon door hebt! Je krijgt daarbij begeleiding  om een zo mooi mogelijk resultaat te verkrijgen.

Deze thema-cursus kost 60 euro voor 10 lessen van 1,5 uur  incl. koffie en thee. De materialen en het boek van de dikke dames moet u zelf aanschaffen, ISBN 9789082304800

Opgeven:  een mail naar info@nulerenhaken.nl of te bellen naar 06-81936542.

 U kunt deze cursus volgen op maandag-,dinsdag- en donderdagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. Beschikbare tijden zie lestijden 2020.

Grannysquaredeken haken

In deze thema-cursus ga je je eigen grannydeken ontwerpen /samenstellen en daarna haken. Je maakt een keuze uit grannysquares die je aanspreken en stelt daarmee een deken samen.

Je leert tijdens deze thema-cursus de grannysquares haken die je wilt gebruiken in je ontwerp. En je gaat spelen met de kleuren in je eigen ontwerp. Daardoor ontstaat er een goed geheel  wat er voor zorgt dat je deken uniek is. Verder leer je de deken perfect in elkaar haken en  afwerken. Het cursusmateriaal bestaat uit een duidelijke handleiding voor het samenstellen en haken van een woondeken in verschillende stappen.

Lijkt het je leuk om een bijzondere deken te maken? Een deken die helemaal van jou is?  Dan is deze thema-cursus echt iets voor jou!!!! De thema-cursus omvat 10 lessen van 1,5 uur. De kosten zijn 60 euro, inclusief koffie of thee. De materialen schaf je zelf aan.

Je kunt je  inschrijven door een mail te  sturen naar info@nulerenhaken.nl of te bellen naar 06-81936542. 

Deze cursus kun je volgen op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen, dinsdag-,woensdag- en donderdagavond. Beschikbare tijden zie lestijden 2020.

Haak een Cal

Toe aan een uitdaging? Dan is een CAL haken misschien een idee.  Een CAL is een patroon van internet. Deze patronen zijn opgedeeld in weken. Elke week beschrijft een aantal toeren van de deken. Het patroon is vaak niet eenvoudig maar dat is dan ook tegelijk de uitdaging. Kunt u al wel goed haken, maar komt u er niet zelf uit? Tijdens deze thema-cursus leert u het patroon goed lezen. u haakt de deken  met hulp voor de moeilijke stukken. De workshop bestaat uit 10 lessen. U haakt elke week een stuk van het patroon thuis en u krijgt tijdens de les uitleg over de moeilijke gedeelten van het patroon.

Ga de uitdaging aan!

Deze cursus is te volgen op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. Beschikbare tijden zie lestijden 2020.

De kosten voor deze cursus bedragen 60 euro voor 10 lessen van 1,5 uur. Daar zit koffie en thee bij in. Het patroon moet u zelf uitprinten of opslaan op bijvoorbeeld een ipad [er is geen internet beschikbaar tijdens de lessen] . De materialen koopt u zelf.

Inschrijven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl of te bellen naar 06-81936542.

Zonnehangers

Tijdens deze cursus gaat u een zonnehanger haken. Een zonnehanger wordt gekenmerkt door felle aflopende kleuren. De onderdelen van een zonnehanger worden apart gehaakt en vervolgens in lagen aan elkaar toegevoegd. Daarna spant u het geheel in een metalen ring. Door de aflopende kleuren krijgt u een prachtig effect. Natuurlijk kunt u ook haken in uw eigen kleuren zodat het past bij uw huis.

Deze cursus is te volgen op maandag-,dinsdag-en donderdagmiddag, dinsdag-en donderdagmorgen, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. Beschikbare tijden zie lestijden 2020.

De kosten bedragen voor 10 lessen van 1,5 uur voor 60 euro. Dit is incl. koffie en thee. De materialen koopt u zelf. Bij inschrijving ontvangt u een digitale folder met een lijst van benodigdheden.

Inschrijven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl of te bellen naar 06-81936542

Rol-kussenhoes

Komt u wel eens bij Ikea ?Ik was daar ook! En ik kocht daar twee nekrol- kussens. Hier was ik al veel langer naar op zoek. Gevonden! Maar ik wilde daar wel iets bijzonders van maken. ik ging aan de slag en haakte uit de vrije hand een prachtige kussenhoes. Het resultaat is nog mooier dan ik had kunnen bedenken van te voren!Daarna schreef ik het patroon uit. En zie daar een prachtige cursus is geboren. Dit patroon is uniek!

Deze cursus kunt u volgen bij nulerenhaken.nl. De workshop kost 65 euro voor 10 lessen van 1,5 uur. De materialen schaft u zelf aan. Het patroon zit bij de workshop in.

Deze cursus is te volgen op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen, dinsdag-,woensdag- en donderdagavond. Beschikbare tijden zie lestijden 2020.

Inschrijven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl of te bellen naar 06-81936542

3d-bloemen haken met fijn haakgaren

In deze cursus leert u 3d- bloemen haken met fijn haakgaren en die kunnen staan in een vaas. In de bloemen wordt al hakend ijzerdraad verwerkt. U leert de patronen lezen van 5 bloemen. Deze 5 bloemen gaat u haken. Het haken van de bloemen is een echte uitdaging voor de ervaren haakster. u moet vlot kunnen haken, patroon lezen wordt u mee geholpen.

Deze cursus wordt gegeven op maandag– dinsdag- en donderdagmiddag, dinsdag-en donderdagmorgen, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. Beschikbare tijden zie lestijden 2020.

De kosten bedragen 70 euro voor 10 lessen van 1,5 uur. Bij inschrijving ontvangt u de digitale folder van de cursus met alle benodigdheden.

Inschrijven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl of te bellen naar 06-81936542

Japanse poppen haken

Japan is een land met veel verschillende gezichten. Dat geldt zeker voor de verschillende meiden- groepen in Japan. Deze groepen onderscheiden zich vaak ook door hun kleding. Het zijn echt kledingstijlen die het zo apart maken. En het is de jeugd die zich daarmee manifesteert.

Wilt u deze poppen leren haken? In deze cursus gaan we deze poppen met hun kledingstijl haken. U krijgt tijdens de lessen uitleg over de patronen en hulp bij het lezen van de patronen. Verder wordt er gewerkt aan een optimaal resultaat van uw haakwerk.

Deze cursus kost 60 euro voor 10 lessen van 1,5 uur. Dit is inclusief koffie en thee. De materialen en het boek schaft u zelf aan .

Deze cursus wordt gegeven op maandag-,dinsdag- en donderdagmiddag ,dinsdag-en donderdagmorgen, dinsdag-,woensdag- en donderdagavond. Beschikbare tijden zie lestijden 2020.

U kunt zich inschrijven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl of te bellen naar 06-81936542. Na inschrijving ontvangt u een digitale folder met alle info over de cursus en de benodigdheden.

3d- bloemen haken- vervolg

In deze vervolgcursus 3d-bloemen haken gaan we wat ingewikkelder patronen haken die door mijzelf zijn ontwikkeld. Ook in deze cursus haken we weer met behulp van ijzerdraad en fijn haakgaren.In deze cursus haakt u de patronen van 5 bloemen in 10 lessen. Deze cursus is een uitdaging voor de haakster die graag met fijn haakgaren haakt en iets nieuws wil leren.

Deze cursus kunt u volgen op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. Beschikbare tijden zie lestijden 2020.

Deze cursus kost 70 euro voor 10 lessen van 1,5 uur. Dit is inclusief patronen en koffie en thee. De materialen schaft u zelf aan.

U kunt zich inschrijven voor deze cursus door een mail te sturen aan info@nulerenhaken.nl of te bellen naar 06-81936542.

Bloemen haken

In deze cursus van 7 lessen leert u bloemen haken van een getekend patroon. de bloemen en blaadjes kunt u als versiering gebruiken op kussens, dekens en nog veel meer. U leert de patroontjes goed lezen en krijgt veel uitleg over het lezen van de patroontjes.

Deze cursus van 7 lessen van 1,5 uur kost 45 euro. De koffie en thee zit bij de cursus in. De materialen koopt u zelf.

U kunt de cursus starten op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. Beschikbare tijden zie lestijden 2020.

Opgeven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl of te bellen naar 06-81936542

Mand haken

In deze cursus van 8 lessen leert u een mand haken. Zo kunt u zelf bepalen welke steken u zou willen gebruiken en welke randen u wilt haken. De mand wordt in elkaar gezet met dik vilt en gevoerd met een stofje. Bij dit alles krijgt u volledige uitleg en hulp.

U kunt ook een bestaande mand voeren met een haakwerk. In deze cursus leert u de voering op maat te haken en daarna stevig te bevestigen in de mand. Ook hier kunt u zelf bepalen met welke steken en randen u de mand wilt haken.

Deze cursus wordt gegeven op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. Beschikbare tijden zie lestijden 2020.

De kosten voor 10 lessen van 1,5 uur bedragen 60 euro. Dit is incl. koffie en thee. De materialen schaft u zelf aan.

Opgeven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl te bellen naar 06-81936542