Vilten

Nulerenhaken.nl gaat nu ook cursussen organiseren in vilten. Er zijn 3 manieren om te vilten: nat vilten en naaldvilten en 3d-vilten. Met wol ga je schilderen op een ondergrond die al bestaat of die je zelf creeert. De techniek is goed te leren en biedt vele mogelijkheden.

Naaldvilten

Naaldvilten is een droge vilttechniek waarbij met scherpe naalden de wol-vezels op de stof worden vast geprikt. Zo worden de wol-vezels aan elkaar verbonden. Naaldvilten kun je in combinatie gebruiken met natvilten, om accenten en details toe te voegen. In deze cursus gaan we alleen naaldvilten toepassen om een voorstelling op een ondergrond te maken. Tijdens deze cursus leert u de materialen en gereedschappen hanteren.

Deze cursus kost voor 5 lessen 70 euro. De materialen schaft u zelf aan [hiervan krijgt u een lijst bij inschrijving]. De koffie en thee zitten bij de cursus in.

De cursus wordt gegeven op maandag, dinsdag en donderdag. De lesduur is 1,5 uur per les met max 2 cursisten. Deze lessen worden alleen gegeven op nog volledig openstaande lesuren in het rooster. Zie lestijden!

Inschrijven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl of bellen naar 06-81936542

Natvilten

Natvilten maakt het mogelijk om een lap te vilten met een voorstelling. U leert in deze cursus het proces van natvilten , en het gebruik van materialen . Naar aanleiding van de aangeboden techniek gaat u verschillende voorstellingen vilten.

De cursus wordt gegeven op maandag-,dinsdag- en donderdagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. De lesduur is 1,5 uur per les met max 2 cursisten. dit kan alleen op nog volledig openstaande lestijden in het lesrooster

De kosten voor deze cursus bedragen 70 euro voor 5 lessen van 1,5 uur. De materialen schaft u zelf met behulp van een materiaallijst aan. Koffie en thee zitten bij de cursus in.

.U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar infonulerenhaken.nl of te bellen naar 06-81936542

3d- vilten

3d vilten is naaldvilten maar dan in 3d vorm, bv een kaboutertje of een bloemetje. De wol wordt zo in elkaar geprikt met naalden dat een vorm ontstaat.