Oproep: oprichting haakkring Iers haken

Vanaf september 2022 ben ik van plan om een haakkring op te richten die zich bezig gaat houden met Iers haken. Deze haakvorm die is ontstaan rond 1850 in Ierland, is de moeilijkste haakvorm. Iers haken kenmerkt zich door bloemen, blaadjes, krullen ed ,die samen worden gevoegd tot een geheel, waardoor er kant ontstaat.

Deze aparte vorm van haken geeft veel mogelijkheden. In de afgelopen 4 jaar heb ik me deze techniek eigengemaakt. Intussen heb ik ook een cursus iers haken binnen nulerenhaken.nl, waar cursisten van nulerenhaken.nl in 3 fasen het iers haken leren.

De op te richten haakkring zal zich uitsluitend bezig gaan houden met het leren van de techniek en het maken van bijzondere werkstukken naar eigen ontwerp.

Voor deze haakkring zoek ik haaksters die mee willen doen. Voorwaarde is dat zij goed kunnen haken. Deze haakgroep zal 1 keer 6 weken samenkomen. Mijn voorkeur gaat uit naar een vrijdagavond en de zaterdagmiddag. De data worden in samenspraak vastgesteld. We werken dan aan de techniek en onze eigen werkstukken.

De deelname aan deze kring bedragen 20 euro per middag van 2,5 uur.

Er kunnen maximaal 5 personen per dagdeel deelnemen aan deze kring.

Heeft u belangstelling om hieraan actief deel te nemen ,dan kunt u zich melden via een mail naar info@nulerenhaken.nl onder vermelding van haakgroep iers haken.