Blog- CAL haken

De coronatijd duurt lang, zeker nu we weer in een nieuwe lockdown zitten sinds december. Om toch bezig te zijn heb ik gezocht naar het patroon van een cal. ik heb deze gevonden. Via dit blog wil ik jullie meenemen in het maken van de cal.

Ik heb gekozen voor de de cal fruitgarden. Na het bestellen van het materiaalpakket en het uitprinten van het patroon kan ik beginnen. Deze cal bestaat uit een midden gedeelte van granny blokken. Daar omheen wordt een rand gehaakt. Vervolgens wordt de buitenrand gevormd door weer andere blokken. en als laatste komt daar weer een rand omheen.

Deze blokken kunnen nu in elkaar worden gehaakt. Dat is een precies werkje. De blokken moeten precies aansluiten op elkaar. Bij mij werkt het het best om eerst stroken van de blokken te maken en daarna de stroken aan elkaar te haken . [ uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om sommige bloemen levendiger te maken door hartjes toe te voegen die ik erop heb genaaid. Daardoor is de oranje bloem meer levendiger]

Als je het netjes doet dan komt het altijd goed. Het middendeel is nu klaar. Deze ga ik nu eerst opspannen en onder een vochtige doek leggen. Zo wordt de lap mooi plat .Daarna kan ik beginnen met de rand om het middendeel.

Intussen kan ik beginnen met de blokken van de rand . In deze cal is dat een heel apart iets. Vanaf het eerste deel van de cal haak je steeds in stappen aan de rechthoeken [8stuks] die een groot deel van de buitenrand vormen. Dat is echt subliem omschreven en daardoor heel goed te doen! Het wordt een heel vlechtwerk van boogjes en blaadjes!