thema-workshops

De onderstaande thema- workshops bestaan uit 10 lessen. Ze worden gehaakt rond een thema. Voor sommige workshops moet u een boek aanschaffen, dat staat er altijd bij vermeld!  Voor deze workshops wordt er van uit gegaan dat u kunt haken en evt. patroon lezen, maar bij het patroon lezen help ik altijd!! Bij deze workshops heeft u veel eigen inbreng over de uiteindelijke vormgeving van het geheel! U bent geheel vrij om zelf de materialen te kiezen, zo wordt het uw werkstuk!

 • Bloemen haken van fijn garen

Deze workshop van 10 lessen gaat over het haken van verschillende bloemen met fijn haakgaren[ haaknaald 1,25 mm]. U heeft de keus uit verschillende bloemen. alle bloemen worden helemaal gehaakt, er komt dus geen lijm en tape aan te pas. er wordt wel gewerkt met verschillende diktes ijzerdraad om de bloemen hun stevigheid te geven. Het werken met fijn haakgaren geeft de bloemen een verfijnde uitstraling..

U kiest voor de 10 lessen 3 bloemen uit die u gaat haken. Deze workshop is nog in ontwikkeling en start september 2020. de eerste foto’s zijn nu wel beschikbaar. in de loop van de tijd volgen er meer.

Deze workshop kost voor tien lessen 65 euro, inclusief koffie en thee. De materialen schaft u zelf aan. de workshop wordt gegeven op maandagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen en dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. inschrijven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl

tulpen

 

sneeuwklokjes
 • kerststal

Deze kerststal bestaat uit 2 herders, 2 schapen, 2 engelen, 3 wijzen uit het oosten,Jozef en Maria, het kindje Jezus in de kribbe, een os en een ezel en evt. 2 kamelen.We haken in deze thema-workshop eerst de basisfiguren en daarna de dieren. De laatste lessen besteden we aan de aankleding van de figuren en de afwerking. Er is veel eigen inbreng mogelijk om de kerststal aan te kleden naar eigen idee.

Voor deze cursus is het handig om goed te kunnen haken en evt patroon te kunnen lezen. Houd er rekening mee dat het veel haakwerk is om de kerststal compleet te haken. Schrijf hiervoor vroegtijdig in!!!

De kosten voor deze workshop bedragen 60 euro voor 10 lessen van 2 uur Dit is incl. koffie of thee en patroon , excl. materialen als garen, vulling, kraaltjes ed en een haaknaald.. U kunt instromen op elk gewenst moment voor 10 lessen.  Deze workshop is op maandagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen, dinsdag-,woensdag- en donderdagavond te volgen. Schrijf u in door een mail te zenden aan; info@nulerenhaken.nl

 • kerstmuizen

Tijdens deze thema- workshop haakt u de variatie

op de kerstmuizen van Dickens volgens door mij geschreven en ontworpen patroon. De workshop bestaat uit 7 muizen en een kerstboom. Alle muizen worden aangekleed. Voor deze workshop moet u al  kunnen haken.

De kosten voor deze leuke workshop bedragen 60 euro voor 10 lessen van 2 uur, incl. koffie en thee en patroon. De  materialen, als garen, haaknaald vulling en kraaltjes, schaft u zelf aan. Als u inschrijft voor deze workshop krijgt u een digitale folder met uitgebreide info over deze workshop en de benodigde materialen. U kunt zich inschrijven door een mail te zenden naar; info@nulerenhaken.nl  . Deze workshop kunt u volgen op maandagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. Bij deze workshops wordt ervan uitgegaan dat u de basisvaardigheden van het haken beheerst.

 • vreemde vogels

Wie wordt hier nou niet op verliefd?! Al deze vogels zijn gehaakt. Ze kijken met hun guitige oogjes rond en stappen met hun flappoten rond in de gehaakte wereld!

Deze thema- workshop wordt gegeven aan de hand van het geljiknamige boek [ISBN 9789043918701]  dat u voor deze workshop zelf moet aanschaffen. U leert deze workshop om de vogels naar patroon te haken. In het boek zijn de  vogels  verdeeld in 3 niveau’s . Uit elk niveau leert u de vogels haken. Verder leert u het boek goed kennen met alle praktische aanwijzingen voor een optimaal resultaat. Voor deze workshop moet u al kunnen haken.

aan te schaffen boek

De kosten voor deze workshop van 10 lessen van 2 uur bedragen 60 euro, exclusief boek en materialen als garen ,haaknaald, vulling en kraaltjes, inclusief koffie en thee. Voor inschrijving : een mail naar info@nulerenhaken.nl . Ook deze cursus kunt u starten op maandagmiddag, dinsdag-en donderdagmorgen, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. Na inschrijving ontvangt u de digitale folder met specifieke info over deze workshop.mandala haken

. Mandala haken

In deze thema- workshop van 10 lessen van 2 uur gaan we mandala’s haken volgens patroon. Mandala betekent cirkel.  Mandala’s zijn rondgehaakte patronen, een creatieve uiting in vele vormen en kleuren mogelijk. Ook decoratief is een mandala erg mooi., maar soms zelfs meditatief en ontspannend. Het mandala haken valt onder een vorm van mindfulness. De mandala’s zijn opgebouwd in moeilijkheid qua haakpatroon. In deze workshop leert u de techniek van het mandala haken.

We gebruiken hiervoor het boek: Mandala’s haken, haakprojecten voor mindfulness, ISBN 978-90-8998-706-8.  Dit boek moet u zelf aanschaffen, evenals de materialen. koffie en thee zit bij de prijs van de workshop in. De kosten voor deze workshop bedragen 60 euro voor 10 lessen van 2 uur.

Deze workshop kunt u volgen op maandagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. Inschrijven door een mail te zenden aan; info@nulerenhaken.nl

 • Kerstballen haken

  Bij deze themaworkshop ga je aan het werk met kerstballen omhaken. Je leert de techniek van het omhaken naar de goede maat van de kerstbal. Maar je kunt ook zelf allerlei variaties aanbrengen in de motieven die je haakt.

  Deze workshop omvat 3 lessen van 2 uur. De kosten zijn 25  euro, incl. koffie of thee. de materialen koop je zelf. Na inschrijving ontvang je de digitale folder van deze workshop waarin precies staat vermeld wat je nodig hebt. Deze workshop gaat ervan uit dat je kunt haken!!![ vlot haken van lossen,vasten en stokjes!] U kunt deze workshop volgen op maandagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond.

  Inschrijven; mail naar info@nulerenhaken.nl

 •  Raamhangers haken

Vind je dat ook zo leuk? Een raamhanger! Het was een grote hit in de jaren 70 en 80, maar is helemaal terug in het tijdsbeeld.

Je kunt nu deze themaworkshop volgen bij nulerenhaken.nl. Je maakt je eigen ontwerp aan de hand van een patroontje. Daarna werk je het uit tot de perfecte raamhanger die alleen jij hebt!De hieronder getoonde hangers zijn mijn eigen ontwerpen, soms met een bestaand patroontje als uitgangspunt.

Deze thema workshop omvat 4 lessen van 2 uur en kost 30 euro. De materialen schaf je zelf aan. Koffie en thee zit bij de prijs in.

U kunt deze workshop volgen op maandagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. opgeven voor deze workshop kan door een mail te zenden aan ; info@nulerenhaken.nl

 • knuffels haken

In deze cursus van 10 lessen

leert u geschreven of getekende patronen van knuffels lezen. U leert heel gericht patroonlezen. Aan de orde komen het patroonlezen, spiraal haken en natuurlijk veel handige tips om een zo mooi mogelijk resultaat te verkrijgen. Verder wordt er aandacht besteed aan het goed in elkaar zetten van de knuffels.

We haken aan de hand van een boek dat u zelf kiest. er is voldoende ruimte tijdens de workshop om met een eigen patroon aan het werk te gaan.

Voor deze cursus moet u een boek aanschaffen van gehaakte knuffels naar eigen keuze. Bijvoorbeeld: 

boek

Gehaakte dierenvriendjesISBN 9789058771315.

Er zijn veel boeken met gehaakte knuffels te koop. Kies een boek waar u het meest in ziet! Daar haken we dan uit. U kunt deze workshop volgen op maandagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond.

Deze themaworkshop kost 60 euro voor 10 lessen van 2 uur,  incl. koffie of thee . De materialen en het boek moet u zelf aanschaffen.

Inschrijving : een mail naar info@nulerenhaken.nl

 • Dikke dames haken

boek

Deze cursus wordt gegeven met behulp van het haakboek van de dikke dames. In deze cursus leert u de patronen van de dikke dames goed lezen. Er zal uitgebreide aandacht zijn voor het juist interpreteren van de geschreven patronen, maar ook voor het goed in elkaar zetten van de poppen. En natuurlijk veel praktische tips om  een zo mooi mogelijk resultaat te verkrijgen.

Natuurlijk is het ook mogelijk om geheel je invulling aan een pop te geven. Het is heel leuk om die uitdaging aan te gaan als je het patroon door hebt! Je krijgt daarbij begeleiding  om een zo mooi mogelijk resultaat te verkrijgen.

Deze thema workshop kost 60 euro voor 10 lessen van 2 uur incl. koffie en thee. De materialen en het boek van de dikke dames moet u zelf aanschaffen, ISBN 9789082304800

Opgeven:  een mail naar info@nulerenhaken.nl  U kunt deze workshop volgen op maandagmiddag, dinsdag-en donderdagmorgen, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond.

Grannysquaredeken haken

In deze themaworkshop ga je je eigen grannydeken ontwerpen /samenstellen en daarna haken. Je maakt een keuze uit grannysquares die je aanspreken en stelt daarmee een deken samen.

Je leert tijdens deze themaworkshop de grannysquares haken die je wilt gebruiken in je ontwerp. En je gaat spelen met de kleuren in je eigen ontwerp. Daardoor ontstaat er een goed geheel  wat er voor zorgt dat je deken uniek is. Verder leer je de deken perfect in elkaar haken en  afwerken. Het cursusmateriaal bestaat uit een duidelijke handleiding voor het samenstellen en haken van een woondeken in verschillende stappen.

Lijkt het je leuk om een bijzondere deken te maken? Een deken die helemaal van jou is?  Dan is deze themaworkshop echt iets voor jou!!!! De themaworkshop omvat 10 lessen van 2 uur. De kosten zijn 60 euro, inclusief koffie of thee. De materialen schaf je zelf aan. Je kunt je  inschrijven door een mail te  sturen naar info@nulerenhaken.nl  Deze workshop kun je volgen op maandagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen, dinsdag-,woensdag- en donderdagavond.

Haak een CAl:

Toe aan een uitdaging? Dan is een CAL haken misschien een idee.  Een CAL is een patroon van internet. Deze patronen zijn opgedeeld in weken. Elke week beschrijft een aantal toeren van de deken. Het patroon is vaak niet eenvoudig maar dat is dan ook tegelijk de uitdaging. Kunt u al wel goed haken, maar komt u er niet zelf uit? Tijdens deze thema workshop leert u het patroon goed lezen. u haakt de deken  met hulp voor de moeilijke stukken. De workshop bestaat uit 10 lessen van 2 uur. U haakt elke week een stuk van het patroon thuis en u krijgt tijdens de les uitleg over de moeilijke gedeelten van het patroon.

Ga de uitdaging aan!

Deze workshop is te volgen op maandagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. De kosten voor deze cursus bedragen 60 euro voor 10 lessen van 2 uur. Daar zit koffie en thee bij in. Het patroon moet u zelf uitprinten of opslaan op bijvoorbeeld een ipad[er is geen internet beschikbaar tijdens de lessen] . De materialen koopt u zelf. Inschrijven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl

Zonnehangers

Tijdens deze workshop gaat u een zonnehanger haken. Een zonnehanger wordt gekenmerkt door felle aflopende kleuren. De onderdelen van een zonnehanger worden apart gehaakt en vervolgens in lagen aan elkaar toegevoegd. Daarna spant u het geheel in een metalen ring. Door de aflopende kleuren krijgt u een prachtig effect. Natuurlijk kunt u ook haken in uw eigen kleuren zodat het past bij uw huis.

Deze cursus is te volgen op maandagmiddag, dinsdag-en donderdagmorgen, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond.

De kosten bedragen voor 10 lessen van 2 uur 60 euro. Dit is incl. koffie en thee. De materialen koopt u zelf. Bij inschrijving ontvangt u een digitale folder met een lijst van benodigdheden. Inschrijven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl

Rol-kussenhoes

Komt u wel eens bij Ikea ?Ik was daar ook! En ik kocht daar twee nekrol- kussens. Hier was ik al veel langer naar op zoek. Gevonden! Maar ik wilde daar wel iets bijzonders van maken. ik ging aan de slag en haakte uit de vrije hand een prachtige kussenhoes. Het resultaat is nog mooier dan ik had kunnen bedenken van te voren!

Daarna schreef ik het patroon uit. En zie daar een prachtige workshop is geboren.

Deze workshop kunt u volgen bij nulerenhaken.nl. De workshop kost 65 euro voor 10 lessen van 2 uur. De materialen schaft u zelf aan. Het patroon zit bij de workshop in.