handwerktechnieken

 

Borduren in kruissteek

Deze techniek biedt u de mogelijkheid om randen en afbeeldingen te borduren. U leert in deze cursus van 10 lessen van 1,5 uur de kruissteektechniek, aan- en afhechten en de telpatronen goed lezen. U werkt aan een zelfgekozen werkstuk ;  dit zal bestaan uit een kant en klaar pakket dat u zelf koopt of een telpatroon met garen en stof dat u zelf koopt. Bij deze cursus krijgt u uitgebreide uitleg over de techniek.

Deze cursus omvat 10 lessen van 1,5 uur. De kosten bedragen 60 euro incl. koffie en thee. de materialen schaft u zelf aan. Bij inschrijving ontvangt u de digitale folder met de benodigde informatie hierover.

Deze cursus kunt u volgen op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen, dinsdag-,woensdag- en donderdagavond.Beschikbare tijden zie lestijden 2020.

Opgeven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl of te bellen naar 06-81936542.

Scandinavisch borduren

Dit borduurwerk kenmerkt zich door frisse, heldere kleuren op een mooie ondergrond; bijv. vilt, stof met wol erin of linnen. U kunt met deze techniek van alles versieren zoals tassen, kussens, etui’s. U leert in deze cursus de steken toepassen die worden gebruikt in de patronen. In de voorbeelden[foto’s volgen nog] richt ik mij op woonaccessoires omdat ik alles borduur op wollen stof met wol. Maar borduren op linnen is ook een goede mogelijkheid.De eerste 5 lessen worden gebruikt om de techniek te leren, de tweede 5 lessen is het de bedoeling dat u eigen werk gaat maken.

Deze cursus omvat 10 lessen van 1,5 uur. de kosten bedragen 60 euro, incl. koffie en thee, de materialen schaft u zelf aan.[ als u borduurt op wol met wol vraag dan eerst even bij mij na waar dit het best gekocht kan worden] Bij inschrijving ontvangt u de digitale folder met de benodigde informatie hierover.

Deze cursus is te volgen op maandag-, dinsdag-en donderdagmiddag, dinsdag-en donderdagmorgen, dinsdag-,woensdag-en donderdagavond. Beschikbare tijden zie lestijden 2020.

Opgeven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl of te bellen naar 06-81936542.

Werken met vilt en kraaltjes

Het werken met vilt en kraaltjes is een leuke bezigheid. We gaan in deze cursus verschillende ideeen uitwerken. Hierbij leert u appliqueren, verschillende steken en het verwerken van kraaltjes en draad in uw werkstukken. verder leert u patroontjes maken en een tekening omzetten in een evenwichtig patroon om uit te voeren. U kunt mandala’s ontwerpen naar eigen idee, een kussen versieren, een schilderijtje maken of een doosje bekleden. dit alles met behulp van kralen en vilt en verschillende borduursteken.

Deze cursus omvat 10 lessen van 1,5 uur. De kosten zijn 60 euro, incl. koffie en thee. de materialen schaft u zelf aan. Bij inschrijving voor deze cursus ontvangt u de digitale folder met de benodigde informatie hierover.

Deze cursus is te volgen op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen, dinsdag-,woensdag- en donderdagavond. Beschikbare tijden zie lestijden 2020.

Inschrijven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl of te bellen naar 06-81936542.

Macrame – beginnerscursus

In deze cursus leert u de basistechniek van macrame. Aan de hand van eenvoudige werkstukken leert u de techniek toepassen. de techniek bestaat uit verschillende knopen. U leert knopen en het opzetten en afwerken van een werkstuk. We knopen met macrametouw, te verkrijgen bij de betere hobbywinkel. U maakt verschillende werkstukken. in het tweede deel van de cursus is er ruimte voor eigen werk.

De kosten voor deze cursus bedragen 60 euro voor 10 lessen. Dit is inclusief thee of koffie. De materialen schaft u zelf aan.

De cursus kunt u starten op maandagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. Beschikbare tijden zie lestijden 2020.

Inschrijven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl of te bellen naar 06-81936542.

basiscursus breien

In deze basiscursus leert u opzetten, recht breien, averecht breien, boordsteek , variaties op recht en averecht breien , afhechten, het in elkaar zetten van een trui of vest . Zodra u de basis kent begint u met het breien van een eenvoudig vest of trui en het af te werken met boorden en evt. knoopsgaten. U leert het breipatroon lezen.

Deze cursus bestaat uit 10 lessen van 1,5 uur. De kosten bedragen 60 euro. Dit is inclusief koffie en thee. De materialen schaft u zelf aan.

Deze cursus kunt u starten op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag, dinsdag- en donderdagmorgen, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. Beschikbare tijden zie lestijden 2020.

U kunt hiervoor inschrijven door een mail te sturen naar info@nulerenhaken.nl of te bellen naar 06-81936542.